Fulfillment by Amazon

Fulfillment by Amazon, is dit voor mij een goede keus?

Amazon FBA staat voor ‘Fulfillment by Amazon’. ‘Fulfillment’ betekent in dit geval dat Amazon vanuit haar eigen warehouses optreedt als verzender voor bedrijven die hun producten via Amazon verkopen. Amazon maakt de producten verzendklaar, verzendt deze en verzorgt ook de logistieke afhandeling en de eventuele retour en afhandeling. Kortom, alle diensten die draaien om verzending vallen onder Amazon. In de praktijk betekent dit dat eigenaren van webshops producten opslaan in de warehouses van Amazon. Vervolgens verzorgt Amazon bij verkoop het volledige logistieke proces. Omdat je zelf geen pakhuis of grootschalige logistiek bedrijfsprocessen nodig hebt, biedt FBA ook kleinere retailers mogelijkheden om een groot bereik te behalen.

Met Intergeuz heb je een dynamisch team Amazon-experts aan je zijde. We zorgen ervoor dat producten opvallen op Amazon: ongeacht de niche waarin je actief bent. Dit doen we onder andere door de betreffende markt diepgaand te verkennen. Ook adviseren en begeleiden we (aspirant) Amazon-ondernemers tijdens alle fasen: planning, marketing, ontwikkeling en groei. We zetten onze Amazon-kennis, maar ook verzamelde data in om producten VIP plekken te bezorgen op de eerste pagina van Amazon: de grootste online marktplaats in Europa.

Wil je weten of Amazon FBA past bij jouw bedrijf en e-commerce ambities? Vraag dan onze gratis ‘Amazon Potentiescan’ aan als start naar succesvol ondernemen op Amazon.

Samenwerken met Intergeuz voor een Amazon kickstart

Haal ik mijn winst- en verkoopdoelstellingen wel op Amazon? Wat is de verwachte ROI (return on investment)? Welke invloed kan ik uitvoeren om die positief te beïnvloeden? Op deze, maar ook op andere belangrijke vragen, geven we maatwerk antwoord. Samenwerken met Intergeuz zorgt voor:

  • Inzicht en kennis
  • Optimalisatie productlancering
  • Optimalisatie productpresentatie
  • Goede vindbaarheid op Amazon
  • Hogere ranking van producten
  • Het voorkomen van verkoop stagnerende fouten
  • Géén Amazon-overtredingen

De voordelen van Amazon FBA

Ongeacht de bedrijfsgrootte maakt Amazon FBA het eenvoudiger om meer en sneller te verkopen. Wanneer de verzending vanuit een logistiek centrum wordt geregeld, bespaart dit tijd en is er minder of geen noodzaak voor een eigen opslagruimte.

Aan Amazon FBA wordt door Amazon automatisch een ‘Fulfillment by Amazon Prime-verzending’ gekoppeld. Dit is een service die Amazon richting kopers graag promoot. Daarom profiteer je met Amazon FBA automatisch van een betere zichtbaarheid. Amazon FBA zorgt voor een optimale vermelding en een hogere conversieratio op het Amazon-platform.

Amazon FBA maakt het mogelijk om producten direct op de Europese Amazon marktplaatsen te verkopen. Terwijl je als aanbieder je producten onderbrengt bij slechts één Amazon-fulfillment-centrum, kan Amazon voor verzending door heel Europa zorgen. (Het Verenigd Koninkrijk uitgezonderd sinds de Brexit.)

De nadelen van Amazon FBA

Amazon FBA kent ook een paar aandachtspunten. Om te beginnen is Fulfillment by Amazon niet gratis. De kosten voor Amazon FBA worden berekend aan de hand van het aantal kubieke meter opslagruimte, plus een verkoopvergoeding van rond de 15% voor elk verkocht item.

Kopers ontvangen via Amazon FBA een pakket met het Amazon-logo of het Amazon prime-logo. Dit kan ervoor zorgen dat klanten ervan uitgaan dat ze bij Amazon kopen in plaats van bij een gespecialiseerde niche-aanbieder. Om bij de eigen klanten onder de aandacht te komen en te blijven, kunnen extra marketinguitingen nodig zijn.

Goederen die beschadigd of met een klacht vanuit kopers retour komen, worden door Amazon ongeveer voor de helft van de productprijs vergoed. Dit vraagt om vertrouwen richting Amazon, omdat je zelf buiten het logistieke proces staat.

Dat de nadelen niet onoverbrugbaar zijn, bewijzen Amazon en de vele individuele Amazon-ondernemers met succes en groei. Ook wij geloven dat het digitale tijdperk voor elke ondernemer nieuwe manieren en kansen brengt. Het is onze ambitie om Amazon-ondernemers met het delen van kennis, data en ervaring te begeleiden om succesvol te zijn met e-commerce.

Ben jij een ondernemer met e-commerce groeiambities en wil je meer weten over de mogelijkheden van Amazon FBA? Laten we daar samen dan eens diepgaand over sparren! Neem voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze Amazon-experts contact op.

Vraag gratis een fulfillment by Amazon scan aan

Meer Amazon nieuws

Amazon DSP: Optimaal Bereik voor Adverteerders

In de wereld van digitale advertenties biedt Amazon DSP een geavanceerd platform dat deuren opent voor adverteerders. Maak kennis met een advertentieplatform…

Wat is er veranderd in Amazon’s review weergave?

Als frequente Amazon-gebruiker is het je misschien al opgevallen. Er is namelijk iets veranderd in hoe Amazon reviews worden getoond. Intergeuz brengt je op de hoogte van…

Tweak online performance met Sellerboard

Sellerboard neemt het gedoe van handmatige kostenberekeningen en winstanalyses weg door automatisch de kosten en winst voor elke…

Intergeuz start praktijkopleidingen

Het opzetten van een goed renderende Amazon pagina met optimale listings is een zeer arbeidsintensieve opgave. Wanneer je een van onze praktijkopleidingen…

Registreren van je merknaam biedt voordelen

Als Amazon-verkoper is het beschermen van je merk essentieel voor succes op lange termijn. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door je merk te registreren.

Amazon Prime Day trekt miljoenen extra klanten

Prime Day is een feest van kopers, maar ook een geweldige kans voor verkopers op Amazon. Door deel te nemen aan dit wereldwijde evenement kun je je producten aan…

Adverteren met jouw producten op Amazon.

Amazon is de grootste online retailer ter wereld. Veel bedrijven verkopen hun producten op Amazon, en om op te vallen tussen de concurrentie is het belangrijk om te adverteren.

Wat is een virtuele Storefront pagina?

Een virtuele Storefront is een aangepaste pagina op Amazon die de presentatie van je producten, je bedrijf maar vooral je merk sterk naar voren te brengen. Hiermee krijg je…

Meest voorkomende fouten bij verkopen op Amazon

Is verkopen op Amazon moeilijk? Nee absoluut niet, het is alleen belangrijk om de kansen die Amazon biedt goed te benutten. In deze blog zet Intergeuz de meest voorkomende fouten op…

Voor- en nadelen verkopen op Amazon

Het verkopen van producten op Amazon heeft zijn voor- en nadelen. Om inzicht in de voor- en nadelen te krijgen zet Intergeuz de grootste voor- en nadelen voor jou op een rijtje…