Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Amazon verkoper worden

Amazon wil het online winkelen voor bezoekers zo eenvoudig mogelijk maken. Alles is erop gericht om bezoekers het juiste product aan te bieden uit het onuitputtelijke aanbod op Amazon.

Een enorm aanbod betekent voor aanbieders, dat ze een goede ranking nodig hebben om hoog in de zoekresultaten van Amazon uit te komen. Kort gezegd, gaat het er bij Amazon niet zo zeer over wát je verkoopt. Wel hoe je het product zó presenteert dat Amazon je product als relevant classificeert.

Meedoen op ’s werelds grootste marktplaats

De grootste webwinkel ter wereld, met 300 miljoen bezoekers per dag, biedt je Europese verkoopkansen in o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn bijna geen opstartkosten om in andere landen te gaan verkopen en je exporteert zonder de kosten van een lokale vertegenwoordiger.

Interessant en wil je ook een succesvolle Amazon verkoper worden? Laat Intergeuz jouw winkel in het buitenland openen en onderhouden. Je bereikt al snel veel internationale verkoopmogelijkheden. We zorgen binnen 3 maanden voor een hoge ranking door goede teksten en mooie foto’s.

De effectieve consultancy van Intergeuz zorgt ervoor dat jouw product snel op pagina 1 van Amazon komt: de enige pagina op Amazon waar de verkopen plaatsvinden!

De 5% -10% marktaandeel aanpak van Intergeuz

De eerste stap is een grondige analyse. Bij Intergeuz streven we ernaar om voor producten een marktaandeel van 5 tot 10 procent te realiseren. We bekijken de verkoopkansen door data van verschillende marktplaatsen met elkaar te vergelijken. Hoeveel wordt er verkocht per maand, door wie en voor hoeveel. Deze informatie geeft een reëel inzicht over de verkoopmogelijkheden op Amazon.

Na de analyse maken we een afspraak die draait om het samenstellen van een inventarisatie checklist. Na het ontvangen van de ingevulde inventarisatielijst starten we met het maken van de listing van het product. Een listing wordt opgesteld in de taal van het land waar je wilt verkopen en bestaat o.a. uit productinformatie, de verkoopprijs en afbeeldingen. Goede foto’s zijn cruciaal. Ze zijn namelijk van invloed op de ranking. Het mediateam van Intergeuz kan de juiste, winnende afbeeldingen voor je selecteren en desgewenst voor je maken.

Na het invoeren van de listings en de visuals komen de acties aan de beurt om het product op de eerste pagina van Amazon te krijgen. Hierbij spelen onder andere de juiste beschrijvingen, effectieve zoektermen maar ook advertenties en give-aways een rol.

Actief aan de slag

Na de livegang van de pagina laten we je niet los. Met monitoring, analyse en waar nodig bijsturing blijven we actief om jouw product op de eerste pagina van Amazon te houden.

Wil je zelf je eigen Amazon Seller Account opzetten en optimaliseren? Volg dan de Intergeuz praktijkopleiding. Wij leren je in 13 stappen alle processen die nodig zijn om te verkopen via Amazon. Via een 1-op-1 persoonlijke begeleiding leren wij alles wat je moet weten voor het opzetten en onderhouden van je Amazon Seller Account.

Amazon verkoper worden voor groeikansen

Amazon biedt verkopers veel om een succesvolle verkoper te zijn. Het is echter een flinke uitdaging om zelf de weg te vinden en de juiste koers te volgen. Zeker als starter op de Amazon-marktplaats, of als ondernemer met een drukke agenda. Een tijdbesparende tip: als je je verkoopvoorraad per land bij één Amazon distributiecentrum neerlegt, dan verzorgt Amazon de distributie inclusief eventuele retourzendingen..
Voor wie Amazon verkoper wil worden kan Intergeuz een volledig Amazon dienstverlening advies opstellen, we implementeren en onderhouden de productpaginas. Intergeuz vraagt hiervoor 5 procent van de gerealiseerde omzet en een klein bedrag voor onderhoud en het initieel plaatsen van jouw producten.

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is FBA?

  FBA staat voor ‘Fulfillment by Amazon’. Met FBA biedt Amazon verkopers opslagcapaciteiten, zorgt voor de verpakking en de verzending van producten en biedt optioneel verdere diensten met betrekking tot opslag en retourverwerkingen. Door gebruik te maken van FBA heb je geen eigen opslagruimte nodig, een snelle verzending is gegarandeerd en goederen kunnen vrij van verzendkosten worden aangeboden als jouw klant Amazon Prime gebruikt. Amazon Prime is de abonnementsvorm van Amazon die klanten extra voordelen geeft. Als seller bereik je hiermee dus belangrijke, trouwe Amazon klanten. Wanneer je geen gebruik maakt van FBA heb je dit voordeel niet.

  Nog een belangrijk voordeel: verkopers die gebruik maken van FBA ‘scoren punten’ op gebied van snelheid van verzenden en zekerheid van leveren. Dit telt mee voor een hogere ranking. Voor levering moeten de artikelen op de juiste manier worden geëtiketteerd. Verzenden onder de eigen merknaam (een stukje branding) is niet mogelijk omdat Amazon eigen verpakkingen gebruikt.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoeveel bezoekers heeft Amazon per dag?

  Dagelijks wordt Amazon door ruim 300 miljoen bezoekers bezocht. Daarmee is Amazon verreweg de grootste marktplaats.

  Wil je meer weten over het verkopen op Amazon? Bekijk dan onze pagina: ‘Verkopen op Amazon‘. Hier leggen we je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe populair is Amazon ten opzichte van Bol.com?

  In Nederland is Bol.com groter qua bezoekers dan Amazon. We zijn wel een stijgende trend. Steeds meer Nederlanders zoeken in Google op Amazon. Dat blijkt ook uit onderstaande grafiek waar de verhouding tussen het aantal zoekopdrachten naar ‘Bol.com’ (de blauwe lijn) worden afgezet tegen het aantal zoekopdrachten naar ‘Amazon’ (de rode lijn). Bron: Google Trends

  Amazon vs Bol

Meer weten over Amazon?

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

 

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Vraag bij ons een offerte aan.

Wil jij groeikansen benutten, neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.