Intergeuz Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Gebruik onze gratis Amazon analyse.

Waarom samenwerken met een Amazon specialist werkt!

Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten met verkopen op Amazon en het direct succesvol aanpakken? Wil je de verkooppotentie van een of meerdere producten laten onderzoeken door een Amazon specialist? Na een analyse van de Intergeuz Amazon specialisten weet je welk potentieel een product heeft op Amazon. Maar we analyseren niet alleen, we pakken met tal van gespecialiseerde Amazon diensten ook flink door! Samen werken we aan jouw verkoopsucces op Europa’s grootste marktplaats.

Het principe van Amazon

Amazon staat voor klanttevredenheid en het vertrouwt erop dat het de beste – lees: laagste – prijzen te bieden heeft. Consumenten weten dit, en kiezen om deze reden massaal voor kopen op Amazon. Dit trekt nieuwe Amazon-verkopers aan die allemaal dezelfde doelgroep willen bereiken. Voor Amazon verkopers betekent het dat de concurrentie op Amazon elk jaar zwaarder wordt. Hoe overleef je deze enorme concurrentie en zorg je ervoor dat je tot de succesvolle Amazon verkopers behoort? De Amazon specialisten van Intergeuz hebben winnende antwoorden!

Vermijden van Amazon valkuilen met een Amazon specialist

Als grootste verkoopplatform van Europa is Amazon erg aantrekkelijk, maar verkopen op Amazon is ook verkopen op een marktplaats met strikte regels. Onvoldoende Amazon kennis is een struikelblok met verstrekkende gevolgen. Veel start-ups, maar ook bedrijven die al de nodige e-commerce ervaring hebben, behalen hierdoor niet het verwachte verkoopsucces.

Zonder de juiste ranking optimalisaties is je product zo goed als onvindbaar. Slechte productpresentaties leiden tot negatieve klantrecensies en halen een streep door elke poging om op de eerste pagina van Amazon te komen. Door samen te werken met een Amazon specialist omzeil je struikelblokken en wordt direct aangestuurd op verkoopsucces.

Amazon win-win strategie

Er zijn veel factoren van belang om een hoge ranking op de gewenste productpagina te behalen. Een daarvan is bestaand verkoopsucces. Snel verkopen wordt gezien als positief en zorgt voor een hogere ranking binnen de organische Amazon-zoekopdracht. Een hogere ranking zorgt voor meer verkopen, en meer verkopen weer voor hoger rankings. Ook adverteren op Amazon kan de ranking een enorme boost geven. Wanneer je ook nog blije klanten hebt die je belonen met positieve reviews, wordt dit door Amazon beloont met een hogere ranking. Kortom: succes zorgt voor nog meer succes. Makkelijker gezegd dan gedaan? Wij zouden geen Amazon specialist zijn, wanneer we niet zouden zorgen voor jouw treffende win-win strategie.

Wat kan er aan de hand zijn wanneer succesvol verkopen op Amazon uitblijft?
 

Scoren op Amazon vraagt om een flinke dosis Amazon expertise. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de ranking. Amazon kijkt naar kwaliteit. Hoe ‘meer punten’ een product soort op kwaliteit, hoe hoger de ranking. Het gaat daarbij om het product zelf- gemeten door o.a. verkoopsucces en reviews. Maar ook om snelheid van verzenden, Amazon voorraadbeheer en de absoluut perfecte omschrijving van de producten.
Wie de spelregels kent, behoort tot de Amazon-winnaars.
Wij helpen als Amazon specialist onze opdrachtgevers aan een Amazon-winnaar status. Dit doen we door zelf bovenop de ontwikkelingen te zitten: op de ontwikkelingen van de marktplaats zelf en op de Amazon resultaten van onze opdrachtgevers. We onderzoeken, analyseren, zetten winnende strategieën uit en beheren Amazon-accounts. En, omdat er altijd concurrentie is, schaven we doorlopend het proces bij zodat onze opdrachtgevers op kop blijven lopen.

Amazon Ambities

Amazon problemen en oplossingen

Probleem: de concurrent heeft zijn zaakjes beter op orde.

Amazon is in Europa inmiddels de belangrijkste zoekmachine voor product-zoekopdrachten. En zoekmachines werken met een algoritme. Alleen als het Amazon A9-algoritme je product volledig begrijpt, kun je een maximale zichtbaarheid bereiken. De naam A9 klinkt super geheimzinnig, maar de A staat voor ‘Algoritme’ en dat woord heeft 9 letters. Zo simpel als Amazon aan deze naam is gekomen, zo simpel is het algoritme begrijpen niet. Er zijn veel verschillende disciplines om te beheersen. Factoren van belang zijn onder andere: zoekwoord optimalisatie, kwaliteit van de afbeeldingen, SEA, verkoopgeschiedenis, voorraadbeheer, retourpercentage en het verkrijgen van positieve reviews.

Amazon kijkt naar dit alles en wil kwaliteit zien. Hoe ‘meer punten’ een product soort op kwaliteit, hoe hoger de ranking. Het gaat daarbij om het product zelf- gemeten door o.a. verkoopsucces en reviews, maar ook om snelheid van verzenden, Amazon voorraadbeheer en een absoluut perfecte omschrijving van de producten door middel van zoekwoord optimalisatie. Het A9-algoritme indexeert de paginatitel, opsommingstekens en productbeschrijving van 2.000 tekens. Dat zijn 2.000 punten die 100% moeten kloppen.

De oplossing: ga eens praten met een Amazon expert die met Amazon optimalisaties de concurrentie kan verslaan.

Probleem: lagere ranking door falende advertentiecampagnes

Advertenties zorgen niet alleen snel voor meer verkoop. ‘Meer verkopen’ is voor Amazon een teken dat je bedrijf betrouwbaar is en dat je product aan de consumentenverwachting voldoet. Deze conclusie heeft een positief effect op de ranking, en daarmee op de organische zoekresultaten en verkopen. Wanneer adverteren onderdeel uitmaakt van verkoopstrategie kan stoppen met adverteren de succes-cirkel doorbreken. Een succesvollere keus is gericht op het optimaliseren van de Amazon advertentiecampagnes, zodat de opwaartse spiraal weer gaat werken.

De oplossing: de Amazon experts van Intergeuz kunnen door middel van analyse de juiste mix aan Marketplace reclame (SEA), Marketplace optimalisatie (SEO) en Conversie Optimalisatie (CRO) generen waarmee je in no time weer ‘back in the game’ bent.

Het probleem: weinig goede reviews.

Meer positieve reviews = hogere ranking = meer verkopen. Voor Amazon zijn goede reviews een ijkpunt voor kwaliteit. Niet elke klant zal een review willen schrijven. Hoe blijer de klant, hoe groter de kans dat ze wél een enthousiaste review schrijven. De basis voor goede reviews is het product! Zorg ervoor dat u op Amazon het beste product in uw niche verkoopt. Als Amazon specialist zorgen we niet alleen voor optimalisatie van de productpresentatie. We zoeken met behulp van onze analyse-software ook naar nieuwe kansen en niches waarbinnen u het beste product in uw niche kunt worden.

De oplossing: schakel een Amazon specialist in voor een grondige niche-, product- en concurrentieanalyse.

Welke voordelen biedt een Amazon specialist?

Content Optimalisatie is leading om in de gunst te vallen bij het Amazon algoritme. Samenwerken met een Amazon expert zorgt ervoor dat alle content optimalisaties die nodig zijn om bovenaan een productpagina te komen kloppen. Je hebt hiervoor een sterk team aan Amazon marketing specialisten tot je beschikking.

 • Amazon account beheer
 • Amazon optimalisaties
 • Marketplace reclame (SEA)
 • Marketplace optimalisatie (SEO)
 • Conversie Optimalisatie (CRO)
 • Leads genereren
 • Creatie en optimalisatie van A+ content en merkpagina’s
 • Ontwikkeling van nieuwe product-markt combinaties
 • Realisatie van betere zoekposities
 • Marktanalyse met inzet van speciale analyse-software
 • Continue fine tuning van jouw productaanbod op Amazon

Conclusie

Voor Amazon is kwaliteit belangrijk. Want alleen zo kan het zelf overleven. Simpel. Het Amazon A9-algoritme is zo ontworpen dat het kijkt naar veel verschillende kwaliteitsfactoren. Succesvol zijn op Amazon draait daarom nooit om één te managen aspect. Als Amazon specialist adviseren en begeleiden we over de hele breedte met goed doordachte strategieën. We ondersteunen onze opdrachtgevers met alle zaken die te maken hebben met Amazon marketing. Een team professionals staat te trappelen om het beste uit jouw Amazon-mogelijkheden te halen.

Zet onze expertise in voor jouw succes! De meest directe weg is ons contactformulier of een telefonisch contact- of informatieverzoek.

Wil je meer te weten komen over Amazon? Lees dan onze FAQ over Amazon

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Neem contact op met Intergeuz