Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Intergeuz nummer 1 op Amazon

Producten die op de eerste pagina van Amazon belanden hebben de meeste kans om aangekocht te worden. Om deze positie te bereiken, is het belangrijk om te begrijpen hoe het Amazon-algoritme werkt. Het bedrijf maakt gebruik van een eigen, geavanceerd algoritme – het A9-algorimte. Via dit algoritme worden door Amazon producten geselecteerd. De selectie is gebaseerd op producten die zichzelf goed presenteren en zo de grootste kans op omzet hebben. Daarbij wordt gelet op merknaam, prijs, presentatie, fotografie en uitlichting, omschrijving, zoekwoorden, beschikbaarheid, garantie reviews etc. etc. Uiteindelijk wordt elk product continu beoordeeld op sales performance en leveringsperformance.

Het belang van de positie op Amazon

Voor een goede ranking moet een product Amazon triggeren. Hoe doe je dat wanneer er al vele duizenden producten op Amazon worden aangeboden? Natuurlijk kun je jouw product ‘gewoon’ op Amazon plaatsen nadat je een account hebt aangemaakt. Maar daarmee is de kans niet zo groot dat je ook echt wat verkoopt. 

Amazon wil niet zomaar producten aanbieden, het wil de beste producten aanbieden tegen de beste prijs. Het complete Amazon-algoritme is hierop ingericht. In feite maakt het Amazon algoritme op basis van veel verschillende parameters een preselectie voor haar klanten. Ervaren Amazon-kopers weten dat het product dat door Amazon bovenaan wordt geplaatst, ook het beste product is. Bezoekers vertrouwen op deze aanbevelingen van Amazon.

Verkoopkansen benutten

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen. Zodat je van alle verkoopkansen kunt profiteren die Amazon biedt. Amazon is een dagelijks verder groeiende marktplaats, de grootste in de wereld. Vanuit Nederland kun je via Amazon je producten eenvoudig in vrijwel elk land in Europa te koop aanbieden. Op die manier kun je snel en effectief exporteren zonder daar grote investeringen of commitments naar een lokale partij voor te hoeven doen.

Een goede ranking op Amazon behalen

Hoe beter je aan de bekende en minder bekende parameters van Amazon voldoet, hoe krachtiger Amazon jouw product aanbeveelt. Zo ontstaat een ranking. Maar hoe kom je bovenaan de productpagina met je eigen pagina? We leggen het je uit met onze 6 tips: ‘Nummer 1 op Amazon’.

6 Amazon tips

 • Laat Intergeuz een analyse maken
 • Zorg voor een aantrekkelijke beschrijving van je product
 • Gebruik proffesionele productfoto’s 
 • Bepaal jouw prijsrange
 • Verstuur het minimaal aantal producten dat Amazon voorschrijft naar Amazon
 • Blijf je product optimaliseren en monitoren 

Onze 6 tips voor een goede ranking op Amazon

Tip 1

Bij Intergeuz beschikken we over software die de gehele realtime verkoopdatabase van Amazon kan afstruinen. Laat Intergeuz daarom een analyse maken van de verkoopcijfers op Amazon van een aantal concurrerende producten. Deze analyse kan elke land betreffen waar Amazon actief is en waar jij Amazon-verkoper wilt worden.

Heb je op basis van deze analyse een besluit genomen om je product(en) op Amazon te gaan verkopen en heb je een keuze gemaakt in welk land(en) je wilt beginnen? Dan heb je veel aan tip 2.

Tip 2

Zorg voor een aantrekkelijke beschrijving van je product. Het is belangrijk dat daarbij alle USP’s duidelijk worden opgesomd. Laat deze beschrijving door ons beoordelen en aanvullen met alle relevante zoekwoorden die voor jouw product scoren. Intergeuz verzamelt deze zoekwoorden uit de eerder gemaakte analyse. Laat deze tekst vertalen in de taal van het land waar je gaat verkopen.

Tip 3

Zorg voor minstens 7, maar liefst 9 heldere, duidelijke en aantrekkelijke foto’s van je product. Twee foto’s moeten het product tegen een neutrale achtergrond laten zien. Daarvoor kun je het beste de foto laten “vrijzetten”. De professionals van Intergeuz kunnen dit in hun studio voor je doen.

Tip 4

Bepaal een prijsrange, waarbinnen je in de komende maanden jouw product wilt verkopen. Leidraad is de prijsrange die uit onze analyse naar voren komt. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met jouw gewenste of noodzakelijke marge. Zodra je product online staat, kunnen wij de prijs dagelijks optimaliseren. Dit doen we door continu de resultaten en prijzen van jouw concurrenten te volgen.

Tip 5

Stuur minimaal het aantal producten dat Amazon voorschrijft af naar het magazijn van Amazon. Wat dit aantal is hangt af van de verwachte  maandomzet. Hiervoor moeten wel een aantal zaken zoals BTW-nummer in het betreffende land geregeld zijn. Intergeuz kan daarbij assisteren.

Tip 6

Blijf optimaliseren. Zodra het product bij Amazon online staat, start het monitoren en krijgt de pagina regelmatig een update. Het is belangrijk dat de productpagina constant geoptimaliseerd wordt volgens de beste zoekwoorden van dat moment. Door middel van een constante optimale listing stuw je jouw product verder omhoog in de ranking. De Amazon experts van Intergeuz weten precies hoe ze jouw productpagina het best kunnen optimaliseren.

De start van jouw verkoopsucces op Amazon

Bovenstaande tips zijn de start van jouw verkoopproces op Amazon. Na enkele dagen maakt Intergeuz een rapport over de verkoopresultaten en kunnen er beslissingen gemaakt worden over verdere optimalisatie. Ook zie je of er belangstelling is uit andere, meestal omringende, landen. Als deze belangstelling vaker opduikt, kun je beslissen om ook een pagina in de taal van dat land in te richten.

Het optimaliseren van je plek op Amazon vergt dagelijks aandacht. Daarmee stimuleer je op efficiënte wijze de verkopen van je producten. Het lijkt ingewikkeld, maar met hulp van Intergeuz is het heel goed uitvoerbaar. En bovendien vele malen goedkoper dan samenwerken met een agent of dealer in het buitenland.

Het team van Intergeuz weet hoe de algoritmen van Amazon werken. Ook beschikken we over zeer krachtige realtime software waarmee jouw product gespiegeld kan worden aan de markt in het door jou gewenste land.

Wil je zelf je eigen Amazon Seller Account opzetten en optimaliseren? Volg dan de Intergeuz praktijkopleiding. Wij leren je in 13 stappen alle processen die nodig zijn om te verkopen via Amazon. Via een 1-op-1 persoonlijke begeleiding leren wij alles wat je moet weten voor het opzetten en onderhouden van je Amazon Seller Account.

Succes verzekerd!

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is FBM?

  FBM staat voor Fulfillment by Merchant. Het betekent dat het logistieke proces van opslag, verzending, retourverwerking en klantenservice door de verkoper zelf wordt uitgevoerd. Veel Amazon-verkopers kiezen voor de FBM-tegenhanger; FBA, waarbij fulfillment door Amazon wordt uitgevoerd. Branding is vaak een belangrijk punt om te kiezen voor FBM.

  FBM kan een voordeel zijn wanneer je als producent of verkoper belang hebt bij rechtstreeks contact met de afnemer. Ook ben je niet afhankelijk van de Amazon-verpakking die voor FBA-verkopers gelijk is. Omdat Amazon-magazijnen niet toegankelijk zijn voor verkopers, heb je met FBA meer controle over het proces van opslaan.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is EPR Amazon?

  EPR staat voor Extended Producer Responsibility. Deze ‘ uitgebreide producentenverantwoordelijkheid’ omschrijft de punten waar producten op gebied van hergebruik aan dienen te voldoen. EPR zorgt ervoor dat zijn fabrikanten en distributeurs de milieugevolgen van produceren tot einde levenscyclus van producten compenseren. Als Amazon-verkoper heb je drie EPR-verantwoordelijkheden: een financiële, terugname verantwoordelijkheid en informatieverantwoordelijkheid.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe kan je snel verkopen via Amazon?

  Om snel te verkopen via Amazon, gelden een aantal regels. In de eerste plaats dient het product kans van slagen te hebben. Soms kan het nodig zijn om hiervoor op zoek te gaan naar een niche waarbinnen het product een hoge(re) slagingskans heeft. Bij Intergeuz gebruiken we hiervoor speciale Amazon-analyse-software. Vervolgens is het belangrijk dat je alle voorgeschreven stappen door Amazon correct uitvoert. Dit betekent onder andere dat productvermeldingen SEO geoptimaliseerd zijn voor het Amazon-algoritme. Een marktonderzoek van vergelijkbare producten zorgt ervoor dat je een concurrerende prijsstrategie kunt hanteren. Door concurrerende prijzen te bieden, vergroot je de kans op een hogere ranking en daarmee de kans op snelle verkopen. Om sneller te verkopen op Amazon kun je gebruikmaken van Amazon’s advertentieplatform om sponsored product ads in te zetten.

  Het verkrijgen van positieve recensies spelen ook een belangrijke rol, omdat deze worden meegenomen in het Amazon Algoritme voor productranking. Het is daarom een goede strategie om klanten actief om een recensie te vragen en om te reageren op eventuele negatieve feedback om te werken aan klanttevredenheid. Gebruikmaken van Fulfillment by Amazon (FBA) helpt ook bij een snellere verkoop op Amazon. Via FBA worden producten snel geleverd. Kopers hechten hier veel waarde aan. Voor een snelle levering is het belangrijk dat je voorraad in het Amazon-magazijn op peil is. Tenslotte kun je jouw producten ook buiten Amazon promoten. Maak gebruik van social media, e-mailmarketing en andere kanalen om je producten te promoten en potentiële klanten naar je Amazon-verkooppagina te leiden.

  Samengevat:

  • Verkoop binnen de juiste niche
  • Optimaliseer je productvermeldingen 
  • Hanteer concurrerende prijzen
  • Maak gebruik van Fulfillment by Amazon (FBA)
  • Maak gebruik van sponsored product ads
  • Biedt een goede klantervaring en verzamel positieve productrecensies
  • Promoot je producten ook buiten Amazon
  • Zorg voor voldoende voorraad in het Amazon-magazijn

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

 

Intergeuz overleggen

Intergeuz Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Vraag bij ons een offerte aan.

Wil jij bovenaan op Amazon, neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.