Amazon Marketplaces & EPR

EPR-registratienummer

Amazon en andere marktplaatsen vereisen vanaf 1 juli 2022 een EPR-registratienummer, vanaf 15 juni van dit jaar is dit al gevraagd in elk Seller Account. Wanneer je geen EPR-registratienummer hebt vóór deze datum loop je het risico dat Amazon of andere marktplaatsen je account disablen. Dit kan leiden tot onnodig omzetverlies en daaraan gekoppeld een langlopend proces het account weer te enablen.

Wat is een EPR-registratienummer?

EPR staat voor “Extended Producer Responsibility” en is verplicht gesteld voor alle verkopende partijen die gebruik maken van kartonnen verpakkingen. Met de constante toename van grote hoeveelheden afval hebben diverse regeringen geconcludeerd dat de post-consumentenfase verantwoordelijkheid van bepaalde goederen en producten bij de producenten hoort te liggen.

Extended Producer Responsibility (EPR) is een beleidsaanpak waarbij producenten een aanzienlijke verantwoordelijkheid krijgen – financieel en/of fysiek – voor de behandeling of verwijdering van post-consumer producten.

Het toewijzen van een dergelijke verantwoordelijkheid zou in principe stimulansen kunnen bieden om afval bij de bron te voorkomen, productontwerp voor het milieu te bevorderen en de verwezenlijking van openbare doelstellingen op het gebied van recycling en materiaalbeheer te ondersteunen.

Hoe krijg ik een EPR-registratienummer?

Het verkrijgen van een EPR-registratienummer is gratis en dient te worden aangevraagd per marktplaats. Ben je met Amazon actief op meerdere landen, dan dien je per land een EPR-registratienummer aan te vragen. Momenteel zijn de EPR-registratienummers voor Duitsland en Frankrijk in het Amazon Seller Account verplicht.

Voorkomen is beter dan genezen. Dat gaat ook hier op, zorg ervoor dat je tijdig in actie komt en voorkom daarmee de opschorting van jouw Amazon account. Mocht je meer informatie willen of wil je dat wij de registratie voor je doen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Meer Amazon nieuws

Fulfillment by Amazon

Fulfillment by AmazonFulfillment by Amazon, is dit voor mij een goede keus? Amazon FBA staat voor...

Word een succesvol Amazon verkoper

Word een succesvol Amazon verkoperSucces op Amazon Een succesvol Amazon verkoper worden, hoe doe...

Amazon expert: e-commerce the smart way

Amazon expert: e-commerce the smart wayOptimaal aansluiten op het Amazon algoritme Voorafgaand aan...