Veelgestelde vragen over Amazon

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe verkoop je meer op Amazon?

  Om meer te verkopen op Amazon is het belangrijk dat je precies weet hoe Amazon werkt. Bij Amazon draait alles om de klantbeleving en om klanttevredenheid. Bij Amazon zijn de volgende onderdelen belangrijk: een perfecte productomschrijving zodat klanten snel precies vinden wat ze zoeken; een goede verkoopprijs; een snelle levering en eerlijke reviews die getuigen dat het product goed en de verkoper betrouwbaar is. Alle informatie hierover, plus elke zoekopdracht die Amazon ontvangt, wordt verwerkt via het Amazon A9-algoritme.

  Aan de hand van relevantiefactoren worden producten en aanbieders continu geherwaardeerd en opnieuw gerangschikt. Hierdoor is het belangrijk om bij de start van verkopen op Amazon aan alle eisen van Amazon te voldoen, maar ook nadat je bent begonnen met verkopen. Samengevat, om meer te verkopen op Amazon is het:

  a) Belangrijk om precies te weten hoe het algoritme werkt.
  b) Je altijd aan alle regels van het algoritme te houden.
  c) Kopers een goede prijs te bieden (lees: de goedkoopste te zijn).
  d) Snel te leveren.
  e) Goede betrouwbare reviews te vergaren.
  f) Te blijven monitoren en optimaliseren.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe start ik met verkopen op Amazon?

  Over het algemeen zijn er twee manieren om producten op Amazon te verkopen: via een basisaccount, dat geschikt is voor iedereen die minder dan 40 artikelen per maand wil verkopen, en via een account voor professionele retailers die meer dan 40 items per maand verkopen. Wil je als merk je merknaam of een product beschermen tegen namaak door andere Amazon-verkopers, dan kun je je aanmelden bij het Amazon Brand Registry. Daarmee kun je op een toegankelijke manier actie ondernemen wanneer andere aanbieders jouw merk of product als namaak aanbieden. Daarna volg je de 7 onderstaande stappen, en ben je klaar om te starten met verkopen op Amazon.

  1. Kies een product aan de hand van concurrentieonderzoek 
  2. Bepaal de prijs van je product
  3. Zorg voor een perfecte product listing 
  4. Verstuur je producten naar Amazon 
  5. Start een campagne
  6. Analyseer de ranking-resultaten van de gekozen keywords
  7. Blijft optimaliseren, maar blijf daarbij trouw aan je strategie

  Uitgebreide omschrijvingen per punt, vind je op onze pagina: ‘Beginnen met verkopen op Amazon’.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat zijn de valkuilen bij verkopen op Amazon?

  Door op Amazon te verkopen, kunt je miljoenen potentiële klanten bereiken. Om succesvol te verkopen op Amazon is het belangrijk om alle Amazon-regels strikt op te volgen. Amazon vertrouwt erop dat het eigen algoritme zo goed werkt, dat wat goed verkoopt wel goed móét zijn. Dit uitgangspunt bepaalt de ranking op Amazon: wat goed verkoopt, krijgt ook een goede plek. Belangrijk, want alleen producten op de eerste pagina van de betreffende niche hebben hoge verkoopkansen.

  Deze ‘ranking of the best’ is een van de succesfactoren van Amazon, omdat kopers vertrouwen op de betrouwbaarheid van de ranking. Voor verkopers is dit juist een valkuil. Het betekent dat het belangrijk is tijd en aandacht te blijven investeren in het optimaliseren van de productpagina, een snelle levering, het controleren van prijsconcurrentie en het verzamelen van positieve reviews. Wil je dit niet zelf doen, dan is het renderend om gebruik te maken van de Amazon dienstverlening door Intergeuz.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat kost verkopen op Amazon?

  Producten verkopen op Amazon brengt voordelen met zich mee, maar ook kosten. Amazon hanteert 2 basistarieven: een voor particulieren en een voor professionele retailers.

  Particulieren betalen € 0, 99 per verkochte eenheid en geen maandelijkse kosten.

  Professionele retailers betalen € 39,00 basiskosten per maand. De overige kosten zijn afhankelijk van het verkoop- en advertentieplan, de productcategorie, de fulfillment strategie (zelf versturen of gebruik maken van FBA – Fulfillment by Amazon) en een aantal variabelen. Naast deze basiskosten zijn er commissiekosten die per productcategorie variëren van 7 tot 15%. Ook worden er kosten berekend voor opslag, verzending en het (administratief) verwerken van retouren.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe deblokkeer ik mijn Amazon Seller Account?

  Amazon hanteert strenge regels om klanttevredenheid te kunnen garanderen. Wanneer verkopers zich volgens Amazon onttrekken aan de richtlijnen, blokkeert Amazon het account. Om je Amazon Seller account te deblokkeren is snel reageren geboden. Dit gaat in de vorm van een bezwaar dat binnen 17 dagen bij Amazon Seller Performance ingediend dient te zijn. Hierin schrijf je o.a. waarom het account is geblokkeerd, wat je plan van aanpak is om het probleem op te lossen en hoe je herhaling in de toekomst wil voorkomen.

  Lees meer over dit onderwerp op onze pagina: Hoe deblokkeer ik mijn Amazon Seller Account? Door samen te werken met een Amazon Expert die je account beheert, maak je gebruik van vergaande expertise en kun je blokkering van een Account voorkomen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is FBA?

  FBA staat voor ‘Fulfillment by Amazon’. Met FBA biedt Amazon verkopers opslagcapaciteiten, zorgt voor de verpakking en de verzending van producten en biedt optioneel verdere diensten met betrekking tot opslag en retourverwerkingen. Door gebruik te maken van FBA heb je geen eigen opslagruimte nodig, een snelle verzending is gegarandeerd en goederen kunnen vrij van verzendkosten worden aangeboden als jouw klant Amazon Prime gebruikt. Amazon Prime is de abonnementsvorm van Amazon die klanten extra voordelen geeft. Als seller bereik je hiermee dus belangrijke, trouwe Amazon klanten. Wanneer je geen gebruik maakt van FBA heb je dit voordeel niet.

  Nog een belangrijk voordeel: verkopers die gebruik maken van FBA ‘scoren punten’ op gebied van snelheid van verzenden en zekerheid van leveren. Dit telt mee voor een hogere ranking. Voor levering moeten de artikelen op de juiste manier worden geëtiketteerd. Verzenden onder de eigen merknaam (een stukje branding) is niet mogelijk omdat Amazon eigen verpakkingen gebruikt.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat kost FBA?

  Amazon rekent twee tarieven voor deze dienst: opslagkosten en verzendkosten. Verzendkosten worden berekend naar producttype, grootte van het pakket en land van bestemming. De opslagkosten worden berekend in kubieke meters. Hoe groter en zwaarder een artikel, hoe hoger beide kosten uitvallen. Ook zijn er kosten voor retourverwerking. Actuele kosten voor FBA zijn te vinden op de prijspagina fulfillment van Amazon.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is fulfillment?

  Fulfillment is het regelen van logistieke taken door een externe partij. Deze regelt: goederenontvangst, warehousing, orderpicking, verpakken van goederen, frankeren en het verzenden van de producten naar de eindklant. Ook retourenafhandeling valt onder fulfillment. Bij fulfillment by Amazon (FBA) worden deze werkzaamheden uitgevoerd door Amazon. Het uit handen geven van de fulfillment taken zorgt ervoor dat je zelf kunt focussen op het uitbreiden van jouw merk.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Is verkopen op Amazon moeilijk?

  Laten we er niet omheen draaien: verkopen op Amazon biedt veel mogelijkheden, maar vanzelf gaat het niet. Verkopen op Amazon kost tijd, kennis en aandacht. Voor elk afzonderlijk artikel moet een groot aantal productkenmerken zoals prijs, titel, afmetingen en gewicht handmatig worden ingevoerd. De concurrentie is groot, dus het is zaak continu de eigen productpagina’s te (laten) monitoren en optimaliseren. Bij onwetendheid hoe Amazon werkt, ligt het opschorten (blokkeren) van een account door Amazon op de loer.

  Verkopen op Amazon vraagt van verkopers om minder te denken vanuit het merk en meer vanuit de klant en Amazon. Wil je verkopen op Amazon makkelijker maken, dan is het goed om eens te gaan praten met ervaren Amazon Experts. Zij weten als geen ander dat het onderhouden van een Amazon Seller Account gezien moet worden als een op-zich- staande onderneming en niet als een onderdeel. Zij  nemen werk uit handen en weten hoe je een product op een toppositie binnen Amazon krijgt, zonder risico op blokkering.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is een marketplace?

  Amazon is inmiddels de grootste online marktplaats ter wereld. Maar net als bij een fysieke marktplaats is het niet zozeer de markt zelf die verkoopt, dit doen de verschillende verkopers die op de markt te vinden zijn. Amazon is dus overwegend een tussenpartij die ervoor zorgt kopers snel de juiste verkopers en de juiste producten kunnen vinden en deze snel krijgen geleverd. Voor elk land waar Amazon actief is, heeft het een eigen marketplace.

  Meer info over Amazon zoals 350 miljoen bezoekers per maand wereldwijd en data als total revenue.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Heb ik voor alle Amazon marketplaces één account?

  Wanneer je internationaal wilt verkopen, maar je gebruik van de verschillende Amazon marketplaces. Bijvoorbeeld: Amazon Nederland, Amazon België, Amazon Duitsland, enz.

  Binnen Europa kun je met één account verkopen op negen Europese Amazon marketplaces (Amazon.nl, Amazon.co.uk, Amazon.fr, Amazon.de, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.se, Amazon.pl, Amazon.com.tr en sinds kort ook op Amazon.com.be). Daarnaast zijn Noord-Amerika, Azië, Midden-Oosten en Australië ook te bereiken vanuit één Amazon Seller Account. 

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoeveel bezoekers heeft Amazon per dag?

  Dagelijks wordt Amazon door ruim 300 miljoen bezoekers bezocht. Daarmee is Amazon verreweg de grootste marktplaats.

  Wil je meer weten over het verkopen op Amazon? Bekijk dan onze pagina: ‘Verkopen op Amazon‘. Hier leggen we je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is belangrijk bij het verkopen van producten op Amazon?

  Los van de kwaliteit is de gebruikservaring van kopers op Amazon doorslaggevend. Amazon monitort deze score continue. Daarnaast wordt elk product continu beoordeeld op sales performance en leveringsperformance.

  Wil je weten hoe je Amazon verkoper wordt? Lees meer over dit onderwerp op onze pagina: ‘Amazon verkoper worden‘.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe populair is Amazon ten opzichte van Bol.com?

  In Nederland is Bol.com groter qua bezoekers dan Amazon. We zijn wel een stijgende trend. Steeds meer Nederlanders zoeken in Google op Amazon. Dat blijkt ook uit onderstaande grafiek waar de verhouding tussen het aantal zoekopdrachten naar ‘Bol.com’ (de blauwe lijn) worden afgezet tegen het aantal zoekopdrachten naar ‘Amazon’ (de rode lijn). Bron: Google Trends

  Amazon vs Bol
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is Helium 10?

  Helium 10 is de meest geavanceerde alles-in-éénsoftware voor Amazon-verkopers. Het bestaat uit meerdere tools en functies, meer dan 20, die Amazon-verkopers helpen bij het vergroten van hun verkoopsucces. Helium 10 biedt alle benodigde tools voor een goede positionering, winstgevende marketing en diepgaande analyse. Het maakt niet uit of je Amazon FBA-, Amazon MBA- of Amazon KDP-verkoper bent.

  Helium 10 is data-gedreven, uitgebreid en geeft toegang tot de meest actuele Amazon-gegevens uit de Amazon API. De Amazon-software geeft inzicht in o.a. het valideren van productconcepten en zoekwoorden, het verbeteren van lijsten en het beheren van advertenties.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is FBM?

  FBM staat voor Fulfillment by Merchant. Het betekent dat het logistieke proces van opslag, verzending, retourverwerking en klantenservice door de verkoper zelf wordt uitgevoerd. Veel Amazon-verkopers kiezen voor de FBM-tegenhanger; FBA, waarbij fulfillment door Amazon wordt uitgevoerd. Branding is vaak een belangrijk punt om te kiezen voor FBM.

  FBM kan een voordeel zijn wanneer je als producent of verkoper belang hebt bij rechtstreeks contact met de afnemer. Ook ben je niet afhankelijk van de Amazon-verpakking die voor FBA-verkopers gelijk is. Omdat Amazon-magazijnen niet toegankelijk zijn voor verkopers, heb je met FBA meer controle over het proces van opslaan.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe werkt Amazon dropshipping?

  Dropshipping is een e-commerce businessmodel waarbij verkopers geen eigen producten op voorraad hebben. De producten worden vanuit een groothandel of fabrikant rechtstreeks naar de klant verzonden.

  Als verkoper is het aan jou vooral de taak om de producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Bij een verkoop wordt de order rechtstreeks doorgegeven aan de betreffende dropshipping-partner, die voor de verzending zorgt.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is de beste strategie om succesvol te verkopen op Amazon?

  Amazon biedt volop verkoopkansen. Om succesvol te zijn, is een goede verkoopstrategie cruciaal. Laten we eens kijken welke onderdelen je mee dient te nemen om tot een werkend verkoopplan te komen:

  Stap 1: bepaal het product en de marge.

  Stap 2: voer een concurrentieanalyse uit.

  Stap 3: het definiëren van de doelgroep.

  Stap 4: de financiële planning.

  Stap 5: de marketingstrategie.

  Stap 6: kies een Amazon Seller Plan.

  Stap 7: kies hoe je wilt leveren.

  Stap 8: Maak een Amazon-account aan!

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is een Amazon-verkoopaccount?

  Het Amazon-account of Amazon Seller Central, is de locatie waar vanuit je het Amazon-account beheert. Via het Amazon-account kun je nieuwe producten toevoegen, bestellingen beheren, advertenties beheren, enz. Je start een Amazon-account met het instellen van basisinstellingen waaronder identiteitsidentificatie.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe werkt exporteren via Amazon?

  Verkopen over de grens via Amazon wordt met FBA (Fulfillment by Amazon) makkelijk gemaakt. De optie voor EU-verkoop is aan te geven via Seller Central of door aanmelding bij Amazon PAN European. Je werkt vervolgens via het Fulfillment Network (EFN) of ‘Pan-Europese FBA’. De goederen die je via Amazon in het buitenland wilt verkopen, worden opgeslagen in een lokaal Amazon-magazijn. Als verkoper dien je er zelf voor te zorgen, inclusief de administratieve afhandeling, dat de goederen daar geleverd worden.

  Dit is natuurlijk niet het hele werk. Eventuele Nederlandse productpagina’s moeten goed worden vertaald. Slechte vertalingen zijn voor Amazon een absolute no-go. Net als verkopen binnen Nederland, regelt Amazon via FBA ook bij verkopen in het buitenland de opslag, verzending, het verwerken van retouren en de klantenservice en rekent het hiervoor kosten.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is FBA Small and Light?

  Het FBA Small and Light programma is door Amazon ontwikkeld om het winstgevender te maken om via Amazon ook kleine en goedkope producten te verkopen. De FBA-vergoedingen vallen bij FBA Small and Light lager uit. Producten die niet meer € 11,00 verkoopkosten, maximaal 225 gram wegen en/of niet groter zijn dan 33 x 23 x 5 centimeter, komen in aanmerking voor de lagere tarieven van FBA Small and Light.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is EPR Amazon?

  EPR staat voor Extended Producer Responsibility. Deze ‘ uitgebreide producentenverantwoordelijkheid’ omschrijft de punten waar producten op gebied van hergebruik aan dienen te voldoen. EPR zorgt ervoor dat zijn fabrikanten en distributeurs de milieugevolgen van produceren tot einde levenscyclus van producten compenseren. Als Amazon-verkoper heb je drie EPR-verantwoordelijkheden: een financiële, terugname verantwoordelijkheid en informatieverantwoordelijkheid.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kun je verkopen op Amazon zonder KVK registratie?

  Nee. Amazon is een internationale marktplaats voor professionele e-commerce. Dit betekent dat je als Amazon-verkoper bij het aanmaken van een Amazon-verkoopaccount een inschrijving van de Kamer van Koophandel (KvK) moet kunnen overleggen. Je kunt om Amazon verkopen als eenmanszaak, VOF of BV. Daarnaast moet je jouw bedrijf aanmelden bij de Belastingdienst voor het verkrijgen van een BTW-nummer.

  Naast een KvK-registratie heb je namelijk ook een BTW-nummer nodig om een account binnen Amazon Seller Central aan te maken. Ook heb je geldige EAN-codes (Europees Artikel Nummer) nodig voor de producten die je gaat verkopen. Daaraan kan Amazon zien van wie je producten afneemt en of dit bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen. 

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Moet ik verkopen via Amazon of een eigen webshop?

  Verkopen via Amazon ten opzichte van een eigen webshop verloopt op meerdere punten efficiënter en daarmee bijna altijd succesvoller. Amazon heeft een enorm groot bereik, een ongekende naamsbekendheid en groeit nog altijd, onder andere door een groot consumentenvertrouwen. Dit maakt het onlogisch om te gaan concurreren met een eigen webshop. Het zelf opzetten en onderhouden van een webshop is een grote investering. Daarnaast vraagt succesvol online verkopen om marketing. Waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden? Verkopen via Amazon in plaats van via een eigen webshop is een slimme, kostenbesparende keus. Ook binnen Amazon kun je werken aan je eigen merkidentiteit. Het opbouwen van je merk in het buitenland is via Amazon zelfs vaak effectiever. Met de juiste strategie bereik je een enorm publiek die Amazon feilloos weet te vinden.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is verkopen via Amazon B2C?

  B2C staat voor: ‘Business-to-Consumer’. Oftewel: verkopen van product of dienst van een bedrijf aan consumenten. Het is het tegenovergestelde van B2B (zakelijke verkopen van bedrijven aan bedrijven). Verkopen via Amazon B2C bestaat uit een uitgebreid en compleet proces. Het stelt individuele verkopers, retailers en merken in staat om producten en diensten via Amazon direct aan consumenten te verkopen en te leveren. Twee van de grote voordelen van verkopen via Amazon B2C zijn het grote consumentenbereik en alle middelen die je krijgt aangereikt om succesvol te verkopen op Amazon. Als Amazon B2C-verkoper heb je realtime toegang tot verkoopgegevens en analytics om verkoop- en marketingstrategieën te optimaliseren. Amazon faciliteert de transactie, verwerkt de betalingen, verzorgt de klantenservice en handelt zelfs de verzending en logistiek af als je ervoor kiest om gebruik te maken van Fulfillment by Amazon (FBA).

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat zijn de voordelen van exporteren via Amazon?

  Exporteren via Amazon maakt exporteren een stuk eenvoudiger. Zelf exporteren zorgt al snel voor een aantal barrières. Je moet zelf de juiste weg, de juiste mensen en de juiste kanalen zien te vinden. Amazon heeft een goede reputatie en hoge betrouwbaarheid. Dankzij het enorme bereik van Amazon bereik je op eenvoudige wijze een groot publiek. Om te verkopen op Amazon hoeven consumenten jouw merk niet eerst te leren kennen voor ze het vertrouwen. De consumenten hebben al vertrouwen in Amazon en weten dat Amazon een krachtige ‘gate keeper’ is die selecteert op prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid. Extra commercieel voordeel behaal je door middel van cross-selling en upselling via het Amazon-platform. Ook het logistieke exporttraject maakt Amazon eenvoudiger. Via het Fulfillment by Amazon (FBA) programma maak je gebruik van een uitgebreide logistieke ondersteuning. Wanneer je deze in bulk afstuurt naar een Amazon-magazijn, verzorgt Amazon de individuele lokale verzending. Binnen FBA maak je ook gebruik van een lokale klantenservice. Je hoeft de taal niet te spreken voor een hoge service en klanttevredenheid. Dit zijn een aantal sterke voordelen van exporteren via Amazon.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe verkoop ik mijn producten op Amazon?

  Als export Amazon-verkoper naar bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Frankrijk maak je een Amazon-verkoopaccount aan om je producten te registreren. Dit moet zorgvuldig gedaan worden volgens alle regels die Amazon stelt, zodat Amazon de registratie accepteert. De productpresentatie voor het exportland dient zo uitgebreid mogelijk te zijn, inclusief goede productfoto’s. Het is alleen toegestaan om productpagina’s aan te bieden in de spreektaal van het betreffende exportland. Voor publicatie van de pagina verzend je een redelijke voorraad van de te verkopen producten naar een lokaal Amazon-magazijn. Amazon heeft hier verpakkingen en registratieregels voor waar je aan dient te voldoen.

  Ook voor een goed verloop van alle juridische en logistieke afhandelingen dien je zelf te zorgen. Dit omvat onder andere de douaneregels en voorschriften van zowel het land van waaruit je exporteert als het land waarnaar je exporteert. Elk land heeft zijn eigen belastingstelsel en tarieven, dus zorg ervoor dat je de vereiste belastingen en heffingen correct toepast en betaalt. Door je aan te melden bij Amazon FBA, neem Amazon de opslag, verzending, klantenservice en eventuele retourenafhandeling binnen het exportland van je over. Hier betaal je uiteraard kosten voor, maar de voordelen zijn groter. Via FBA biedt Amazon wereldwijde logistieke ondersteuning en voordelen zoals een snelle verzending via Amazon Prime.

  Loop je tegen complicaties aan bij het verkopen van producten op Amazon in het buitenland? Intergeuz helpt je hierbij graag! We helpen je bij vrijwel elk te nemen stap, van aspirant Amazon-verkoper tot succesvol Amazon-verkoper.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe kan je snel verkopen via Amazon?

  Om snel te verkopen via Amazon, gelden een aantal regels. In de eerste plaats dient het product kans van slagen te hebben. Soms kan het nodig zijn om hiervoor op zoek te gaan naar een niche waarbinnen het product een hoge(re) slagingskans heeft. Bij Intergeuz gebruiken we hiervoor speciale Amazon-analyse-software. Vervolgens is het belangrijk dat je alle voorgeschreven stappen door Amazon correct uitvoert. Dit betekent onder andere dat productvermeldingen SEO geoptimaliseerd zijn voor het Amazon-algoritme. Een marktonderzoek van vergelijkbare producten zorgt ervoor dat je een concurrerende prijsstrategie kunt hanteren. Door concurrerende prijzen te bieden, vergroot je de kans op een hogere ranking en daarmee de kans op snelle verkopen. Om sneller te verkopen op Amazon kun je gebruikmaken van Amazon’s advertentieplatform om sponsored product ads in te zetten.

  Het verkrijgen van positieve recensies spelen ook een belangrijke rol, omdat deze worden meegenomen in het Amazon Algoritme voor productranking. Het is daarom een goede strategie om klanten actief om een recensie te vragen en om te reageren op eventuele negatieve feedback om te werken aan klanttevredenheid. Gebruikmaken van Fulfillment by Amazon (FBA) helpt ook bij een snellere verkoop op Amazon. Via FBA worden producten snel geleverd. Kopers hechten hier veel waarde aan. Voor een snelle levering is het belangrijk dat je voorraad in het Amazon-magazijn op peil is. Tenslotte kun je jouw producten ook buiten Amazon promoten. Maak gebruik van social media, e-mailmarketing en andere kanalen om je producten te promoten en potentiële klanten naar je Amazon-verkooppagina te leiden.

  Samengevat:

  • Verkoop binnen de juiste niche
  • Optimaliseer je productvermeldingen 
  • Hanteer concurrerende prijzen
  • Maak gebruik van Fulfillment by Amazon (FBA)
  • Maak gebruik van sponsored product ads
  • Biedt een goede klantervaring en verzamel positieve productrecensies
  • Promoot je producten ook buiten Amazon
  • Zorg voor voldoende voorraad in het Amazon-magazijn
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Waarom kies je voor het verkopen via Amazon?

  Amazon is de grootste online marktplaats ter wereld. Het heeft naamsbekendheid, een enorm bereik en veel expertise. Door te kiezen voor verkopen op Amazon kun je je merk versterken, nieuwe markten verkennen en profiteren van het grote vertrouwen dat consumenten in Amazon hebben. Het Fulfilment by Amazon-concept (FBA) voorziet in ondersteuning bij logistiek, betalingen en klantenservice. Dit gaat dankzij de expertise en grootschaligheid van Amazon zo effectief dat Amazon-verkopers zowel groeipotentieel als gemak en (kosten)efficiëntie bieden.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe word je zichtbaar op Amazon?

  Producten die op de eerste pagina van een niche getoond worden, hebben de meeste kans om verkocht te worden. Om zichtbaarheid op Amazon te verhogen en verkoopsucces te vergroten, is het daarom belangrijk dat je weet hoe Amazon werkt. Bij Amazon draait alles om tevredenheid van de klant: het wil de beste producten aanbieden op basis van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. Om dit te bereiken, te monitoren, te sturen en continu te optimaliseren werkt Amazon onder andere met het eigen algoritme A9. Het algoritme bepaalt welke producten op basis van tal van factoren een hoge ranking krijgen. Je kunt dit beïnvloeden door zo goed mogelijk te voldoen aan de parameters die A9 gebruikt om producten te rangschikken. Belangrijke parameters zijn:

  Relevantie: het algoritme houdt rekening met de relevantie van een product ten opzichte van de zoekopdracht van een klant. Dit betekent dat het belangrijk is dat je werkt met goede, (SEO) geoptimaliseerde productomschrijving en de juiste zoektermen kiest.  

  Productomschrijving: deze dient volledig, betrouwbaar en zo uitgebreid mogelijk te zijn, inclusief goede afbeeldingen. Productomschrijvingen zijn een presentatie waarmee niet alleen jij, maar ook Amazon haar klanten overtuigt van het maken van een goede keus.  

  Meting van verkoopprestaties: het algoritme kijkt naar parameters als verkoophistorie, de omzet en de conversieratio. Populaire producten hebben bij Amazon meer kans op een hogere ranking. Het algoritme houdt ook rekening met het gedrag van klanten, zoals klikken, add-to-cart acties en conversies. Onthoud dat Amazon volledig consumentgericht is.

  Klantrecensies: deze helpen het algoritme om klanttevredenheid en de reputatie van producten te bepalen. Producten met veel positieve beoordelingen hebben meer kans op een goede ranking.

  Snelheid van verzenden en ontvangst: het algoritme houdt rekening met snelle, betrouwbare verzendopties. Amazon-verkopers die kiezen voor Fulfillment by Amazon (FBA) zijn daarbij in het voordeel omdat FBA voorziet in Amazon Prime.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Welke voordelen biedt een Amazon specialist?

  Door samen te werken met een Amazon specialist vergroot je jouw verkoopsucces. Daarnaast bespaart het je veel tijd. Amazon is niet alleen groot en biedt je groeikansen, het is ook een complex platform met tal van voorschriften. Bovendien is er de nodige kennis van zoekmachineoptimalisatie nodig om te begrijpen hoe het Amazon-algoritme werkt. ‘Een verkooppagina aanmaken en passief afwachten’ is een strategie die niet werkt. Door de omvangrijkheid van Amazon is het belangrijk om de voortgang te monitoren en waar nodig bij te sturen. Dit is een continu proces dat je kunt overlaten aan een Amazon specialist. Bij Intergeuz gaan we meervoudig te werk. Met speciale Amazon-analyse-software zoeken en vinden we nieuwe niches en verkoopkansen. We zorgen voor de juiste invulling van de productpagina’s en monitoren de voortgang. Waar nodig sturen we bij,bijvoorbeeld door het aanpassen van de paginaomschrijving. Ook verzorgen we Amazon-marketingstrategieën voor meer verkoopsucces.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Waarom verkopen op Amazon vanuit Nederland?

  Wanneer je internationale verkoopambities hebt, kun je dat op Amazon vanuit Nederland doen. In welk land je ook wilt verkopen, bijvoorbeeld in Duitsland, Spanje, Italië of zelfs buiten Europa: via Amazon neem je de kortste route. Internationaal verkopen op Amazon opent de deur naar nieuwe markten en het vergroten van je afzetgebied, zonder grote investeringen te doen in fysieke winkels of distributienetwerken. Internationale logistiek is via Amazon veel minder complex dan in het buitenland verkopen via een agent of fysieke locatie. Dit is een groot voordeel.

  Amazon heeft een geavanceerde logistieke infrastructuur, inclusief fulfilmentcentra en wereldwijde verzendmogelijkheden. Je kunt je producten wereldwijd verzenden vanuit lokale centra via Fulfillment by Amazon (FBA). Je dient er wel zelf voor te zorgen dat je producten onder de juiste voorwaarden bij het Amazon logistiek centrum wordt afgeleverd. Via het Seller Central beheer je vanuit Nederland je productinvoer, voorraadbeheer, bestelverwerking en heb je de beschikking over verschillende marketingtools en programma’s die je helpen om het succes van je internationale verkopen te vergroten.

  Het meeste succes uit internationaal Amazon verkopen halen? Wij helpen je hierbij. Als Amazon marketingexpert hebben wij een uitgebreide ervaring in het begeleiden van verkopers bij het opzetten van hun internationale verkopen op Amazon vanuit Nederland.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat zijn de voor- en nadelen van Amazon dropshipping?

  Dropshipping op Amazon heeft voordelen en nadelen. Een groot voordeel van Amazon dropshipping is dat je geen voorraad nodig hebt om te profiteren van het enorme verkooppotentieel op Amazon. Een ander voordeel is dat dropshippers profiteren van het gemak van geautomatiseerde bestellingen en leveringen. Amazon dropshipping is een toegankelijke manier om een e-commercebedrijf te starten, waarbij je met minimale investeringen en risico’s succesvol kunt zijn.

  Aan de andere kant brengt dropshipping ook uitdagingen met zich mee. De concurrentie op Amazon is sterk. Dit betekent dat je mogelijk genoegen moet nemen met lage winstmarges en het een uitdaging kan zijn om je positie te veroveren tussen de vele andere dropshipping verkopers. Daarnaast heb je als dropshipper weinig controle over het leveringsproces omdat je bestelling vanuit jouw samenwerkende partij wordt geleverd aan de klant. Negatieve reviews door eventuele fouten of vertraging in de levering worden vermeld op de pagina van de dropshipper. Dit is van invloed op de ranking.

  Amazon dropshipping is een laagdrempelige manier om een e-commercebedrijf te starten, maar het vergt een goede strategie. Je slagingskansen hangen onder andere af van het vinden van unieke producten van betrouwbare leveranciers en een effectieve marketingstrategie zodat je kunt bouwen aan een hoge klanttevredenheid.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat houdt de praktijkopleiding van Intergeuz in?

  Wil je zelf je eigen Amazon Seller Account opzetten en optimaliseren? Volg dan de Intergeuz praktijkopleiding. Wij leren je in 13 stappen alle processen die nodig zijn om te verkopen via Amazon. Via een 1-op-1 persoonlijke begeleiding leren wij alles wat je moet weten voor het opzetten en onderhouden van je Amazon Seller Account.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe haal ik meer omzet uit online verkopen?

  Om meer omzet uit online verkopen te halen, is Amazon een uitstekend verkoopplatform. Met een enorm klantenbestand en wereldwijde bereikbaarheid biedt Amazon verkopers de mogelijkheid om hun producten aan een breder publiek te presenteren. Door gebruik te maken van Amazon’s geavanceerde marketingtools, een aantrekkelijke productpagina en positieve klantrecensies, kun je de zichtbaarheid en verkoop van je producten verhogen, wat uiteindelijk leidt tot een hogere omzet.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Is er een opleiding voor verkopen met Amazon?

  Ja, bij Intergeuz Praktijkopleiding is er een opleiding beschikbaar voor verkopen met Amazon, die zich richt op het optimaliseren van productvermeldingen, begrip van Amazon’s algoritmes en effectieve marketingtools voor het verhogen van omzet uit online verkopen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe kun je verkopen op Amazon Duitsland?

  Om te verkopen op Amazon Duitsland, maak je eerst een verkopersaccount aan en voeg je jouw producten toe aan de catalogus via het Seller Central-dashboard. Optimaliseer je productpagina’s met aantrekkelijke afbeeldingen en duidelijke beschrijvingen. Maak gebruik van Amazon’s logistieke diensten, zoals Fulfillment by Amazon (FBA), voor opslag en verzending.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is E-commerce?

  E-commerce is de elektronische handel in goederen en diensten via internet, waardoor online kopen en verkopen mogelijk wordt op digitale platforms. Het heeft de manier waarop consumenten winkelen en bedrijven opereren ingrijpend veranderd.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Is Amazon het juiste verkoopplatform voor mij?

  Om te bepalen of Amazon het juiste verkoopplatform voor jou is, raden we je aan om de gratis Amazon analyse uit te voeren. Deze analyse biedt inzicht in concurrentie, productmogelijkheden en potentiële winst op Amazon. Je vindt de analyse hier.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe word ik nummer 1 op Amazon?

  Om nummer 1 op Amazon te worden, combineer strategische productoptimalisatie, slimme marketing en positieve klantrecensies. Optimaliseer je productpagina met relevante zoekwoorden en aantrekkelijke afbeeldingen. Gebruik Amazon’s advertentieplatform en bied uitstekende klantenservice voor een voorsprong op de concurrentie.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat levert adverteren op Amazon op?

  Adverteren op Amazon biedt verschillende voordelen, waaronder een verhoogde zichtbaarheid van je producten, een grotere kans op het winnen van de Buy Box, en meer verkeer naar je productpagina’s. Daarnaast kan het adverteren op Amazon ook leiden tot een stijging van de verkoop en een hogere omzet voor je bedrijf.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Waarom kiezen voor adverteren op Amazon?

  Adverteren op Amazon is een verstandige keuze vanwege het grote klantenbestand en wereldwijde bereik. Het vergroot de zichtbaarheid van je producten, helpt je op te vallen tussen concurrenten en verhoogt verkoop en omzet.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is Amazon Prime Day?

  Amazon Prime Day is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door Amazon, waarbij ze exclusieve deals en kortingen aanbieden aan Amazon Prime-leden. Het biedt geweldige aanbiedingen op een breed scala aan producten, waaronder elektronica, mode, huisartikelen, en meer.

Heb jij een andere vraag over Amazon? Stel hem hieronder, wij voorzien je dan van een reactie met antwoord.

Neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.