Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

Verkopen op Amazon

Verkopen op Amazon biedt groeikansen. Amazon heeft wereldwijd 150 miljoen Prime-leden. Het aantal pakketten per dag gaat richting de 2 miljoen. Wie als verkoper bij Amazon de boot mist, mist een enorme markt. Om succesvol te zijn op Amazon heb je een goed uitgevoerd actieplan nodig. Want de e-commerce groeimogelijkheden zijn enorm, maar de concurrentie ook.

Verkoopsucces behalen op Amazon

Het algoritme van Amazon bepaalt welke producten bovenaan welke zoekopdrachten verschijnen. Beststellers – de verkopers op pagina 1 van Amazon – bieden klanten een goede presentatie, service, een snelle levering, de beste prijs en beschikken over eerlijke, overtuigende klantbeoordelingen.

Dé regel voor omzet op Amazon: bied kopers de beste klantervaring!

Wat maakt Amazon zo succesvol? Amazon gelooft dat het voor groei nodig is, om bezoekers op de eerste plaatst te zetten. Alles op Amazon is dan ook ingericht op gemak voor de koper. In veel landen heeft Amazon daarmee Google ingehaald als zoekmachine voor producten. Kopen op, en geleverd krijgen vanuit Amazon, werkt betrouwbaar, snel en gebruiksvriendelijk.

Een goede ranking op Amazon behalen

Hoe beter je aan de bekende en minder bekende parameters van Amazon voldoet, hoe krachtiger Amazon jouw product aanbeveelt. Zo ontstaat een ranking. Maar hoe kom je bovenaan de productpagina met je eigen pagina? We leggen het je uit met onze 6 tips: ‘Nummer 1 op Amazon’.

7 Amazon tips

1. Zorg voor een goede prijsstelling

2. Zorg voor een constante stroom aan verkopen

3. Gebruik alleen perfecte productfoto’s

4. Vermeld de Unique Selling Points (UPS’s)

5. Blijf continu optimalizeren

6. Probeer het adverteren op Amazon

7. Wees eerlijk over de levertijden

 

Bel ons:

+31 (0) 6 41 04 65 94  Maandag – Vrijdag

Hier vast een paar tips om succesvol te zijn op Amazon:

Tip 1

Zorg met behoud van noodzakelijke marge, voor een goede prijsstelling. Door producten tegen een concurrerende prijs aan te bieden ‘glip’ je door een belangrijke Amazon filter. Maar prijs is niet alles. Ook de kwaliteit van de productinformatie is een belangrijke indexatie voor het Amazon algoritme om producten een prominente plaats te geven in de ranking.

Besteed veel aandacht aan zoekwoordenonderzoek. Het gebruik van de juiste zoektermen is cruciaal om op de eerste pagina van Amazon te komen.

Tip 2

Een constante stroom verkopen behalen over een langere periode, wordt door Amazon beter gewaardeerd dan pieken in de verkoop. Het is beter om elke dag 20 producten te verkopen, dan ineens 200 met daarna een verkoopstagnatie. 

Zorg ervoor dat je voorraad bij Amazon altijd up-to-date is.

Tip 3

Gebruik alleen perfecte productfoto’s. De eerste beoordeling van aspirant-kopers is visueel. Na de foto’s zijn de korte beschrijvingen en de opsommingstekens het eerste waar klanten op scannen. Pas daarna komt de bereidheid een langere informatietekst te lezen.

Tip 4

Vermelden van de Unique Selling Points (USP’s) is niet alleen voor een snelle scan van kopers belangrijk, maar ook voor Amazon. Waarom is jouw product beter dan dat van de concurrent? Maak dit duidelijk in een overzichtelijke listing.

Tip 5

Zorg voor veel activiteit. Een productvermelding heeft continu optimalisatie nodig om de concurrentie voor te blijven. Succesvol zijn op Amazon vraagt ook om tijdsinvestering.

Tip 6

Amazon advertenties helpen om de aandacht te pakken. Adverteren is niet verplicht, maar het helpt wel om nieuwe klanten aan te trekken. Ook helpt het om je start op Amazon een boost te geven en is het een kans om sneller waardevolle recensies te verzamelen.

Tip 7

Amazon wil bezoekers de best mogelijke ervaring bieden. De marktplaats hanteert daarom strikte prestatierichtlijnen. Deze regels voorkomen dat aanbieders hun product en service ‘wat op leuken’, omwille van een hogere ranking. Wanneer uit de interne statistieken van Amazon blijkt dat een verkoper de kwaliteits- en leveringsbelofte niet kan waarmaken, kan dit leiden tot uitsluiting. Wees daarom eerlijk in de productomschrijvingen en vermeld omwille van de concurrentie geen ‘2 dagen levertijd’, als je dit niet kunt waarmaken. Het levert je negatieve beoordelingen op die worden meegenomen in de ranking.

Verkoopsucces op Amazon met Intergeuz

Verkoopsucces op Amazon staat of valt met de positie die je product behaalt binnen de zoekresultaten. Ervaar jij problemen met Amazon? Weet jij niet waar je moet beginnen om jouw product op Amazon te krijgen? Laat staan succesvol te verkopen? Laat ons jouw Amazon succes een boost geven!

Amazon biedt onbegrensde mogelijkheden. Als Amazon-experts geven we jouw producten een nieuw bereik. We zetten onze kennis en tools graag in voor bedrijven die een goede positie op Amazon willen veroveren.

Is het jouw ambitie om succesvol consumenten te bereiken in alle hoeken van Europa of zelfs de wereld? In no-time hebben wij jouw bedrijf online in heel Europa en daarbuiten.

Intergeuz is een jong en dynamisch consultancy bureau. We zijn gespecialiseerd in Amazon Marketplaces. Bij Intergeuz helpen we bedrijven met listings, productanalyses, fotobewerking, content creation, brand registry, A+ content, SEO-optimalisatie, BTW-registratie, FBA shipments en een werkende social media strategie. Kortom, met alles wat nodig is om succesvol te verkopen op Amazon.

Wil je nog meer weten over het verkopen op Amazon? Bekijk dan de veelgestelde vragen over Amazon

Meer weten over Amazon?

Lees hier alles over verkopen op Amazon

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Intergeuz Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Gebruik onze gratis Amazon analyse.

Neem nu contact op met Intergeuz