Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

Verkopen op Amazon of Bol.com?

Verkopen op Amazon biedt de meeste groeikansen. Amazon heeft wereldwijd 150 miljoen Prime-leden. Het aantal pakketten per dag gaat richting de 2 miljoen. Waarbij Bol.com slechts een bereik kent enkel binnen Nederland. Kortom; wie als verkoper bij Amazon de boot mist, mist een enorme markt. Om succesvol te zijn op Amazon heb je een goed uitgevoerd actieplan nodig. Want de e-commerce groeimogelijkheden zijn enorm, maar de concurrentie ook.

Verkoopsucces behalen op Amazon

Het algoritme van Amazon bepaalt welke producten bovenaan welke zoekopdrachten verschijnen. Beststellers – de verkopers op pagina 1 van Amazon – bieden klanten een goede presentatie, service, een snelle levering, de beste prijs en beschikken over eerlijke, overtuigende klantbeoordelingen.

Dé regel voor omzet op Amazon: bied kopers de beste klantervaring!

Wat maakt Amazon zo succesvol? Amazon gelooft dat het voor groei nodig is, om bezoekers op de eerste plaatst te zetten. Alles op Amazon is dan ook ingericht op gemak voor de koper. In veel landen heeft Amazon daarmee Google ingehaald als zoekmachine voor producten. Kopen op, en geleverd krijgen vanuit Amazon, werkt betrouwbaar, snel en gebruiksvriendelijk.

Een goede ranking op Amazon behalen

Hoe beter je aan de bekende en minder bekende parameters van Amazon voldoet, hoe krachtiger Amazon jouw product aanbeveelt. Zo ontstaat een ranking. Maar hoe kom je bovenaan de productpagina met je eigen pagina? We leggen het je uit met onze 6 tips: ‘Nummer 1 op Amazon’.

10 tips

1. Zorg voor een goede prijsstelling

2. Zorg voor een constante stroom aan verkopen

3. Gebruik alleen perfecte productfoto’s

4. Vermeld de Unique Selling Points (UPS’s)

5. Blijf continu optimaliseren

6. Probeer het adverteren op Amazon

7. Wees eerlijk over de levertijden

8. Houd rekening met de kosten van verkopen op Amazon

9. Verkopen op Amazon zonder KVK is niet mogelijk

10. Verkopen op Amazon met Intergeuz

Bel ons:

+31 (0) 6 41 04 65 94  Maandag – Vrijdag

Hier vast een paar tips om succesvol te zijn op Amazon:

Tip 1

Zorg met behoud van noodzakelijke marge, voor een goede prijsstelling. Door producten tegen een concurrerende prijs aan te bieden ‘glip’ je door een belangrijke Amazon filter. Maar prijs is niet alles. Ook de kwaliteit van de productinformatie is een belangrijke indexatie voor het Amazon algoritme om producten een prominente plaats te geven in de ranking.

Besteed veel aandacht aan zoekwoordenonderzoek. Het gebruik van de juiste zoektermen is cruciaal om op de eerste pagina van Amazon te komen.

Tip 2

Een constante stroom verkopen behalen over een langere periode, wordt door Amazon beter gewaardeerd dan pieken in de verkoop. Het is beter om elke dag 20 producten te verkopen, dan ineens 200 met daarna een verkoopstagnatie. 

Zorg ervoor dat je voorraad bij Amazon altijd up-to-date is. Wil je meer weten over welke producten je kan verkopen op Amazon, hoe verkopen op Amazon in zijn werk gaat of hoe je een goede Amazon verkoopstrategie opstelt? Lees dan het kennisartikel over Amazon verkoopstrategieën.

Tip 3

Gebruik alleen perfecte productfoto’s. De eerste beoordeling van aspirant-kopers is visueel. Na de foto’s zijn de korte beschrijvingen en de opsommingstekens het eerste waar klanten op scannen. Pas daarna komt de bereidheid een langere informatietekst te lezen.

Tip 4

Vermelden van de Unique Selling Points (USP’s) is niet alleen voor een snelle scan van kopers belangrijk, maar ook voor Amazon. Waarom is jouw product beter dan dat van de concurrent? Maak dit duidelijk in een overzichtelijke listing.

Tip 5

Zorg voor veel activiteit. Een productvermelding heeft continu optimalisatie nodig om de concurrentie voor te blijven. Succesvol zijn op Amazon vraagt ook om tijdsinvestering.

Tip 6

Amazon advertenties helpen om de aandacht te pakken. Adverteren is niet verplicht, maar het helpt wel om nieuwe klanten aan te trekken. Ook helpt het om je start op Amazon een boost te geven en is het een kans om sneller waardevolle recensies te verzamelen.

Tip 7

Amazon wil bezoekers de best mogelijke ervaring bieden. De marktplaats hanteert daarom strikte prestatierichtlijnen. Deze regels voorkomen dat aanbieders hun product en service ‘wat op leuken’, omwille van een hogere ranking. Wanneer uit de interne statistieken van Amazon blijkt dat een verkoper de kwaliteits- en leveringsbelofte niet kan waarmaken, kan dit leiden tot uitsluiting. Wees daarom eerlijk in de productomschrijvingen en vermeld omwille van de concurrentie geen ‘2 dagen levertijd’, als je dit niet kunt waarmaken. Het levert je negatieve beoordelingen op die worden meegenomen in de ranking.

 Tip 8

Wanneer je producten wilt verkopen op Amazon is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die daarbij komen kijken.

Bij het verkopen op Amazon komen kosten kijken zoals maandelijkse kosten om te mogen verkopen op Amazon, daarnaast zijn er kosten als een platform-fee en verwijzingsvergoedingen. Als verkoper kan je kiezen voor fulfillment by Amazon (FBA), maar ook hier zijn kosten aan verbonden waar je als verkoper rekening mee moet houden.

 

Tip 9

Als je wilt gaan starten met het verkopen van producten in het buitenland is Amazon een verstandige keuze. Het is belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om te verkopen op Amazon zonder KVK registratie. Dit komt omdat je BTW verschuldigd bent over de verkopen die worden gedaan via Amazon. Om te starten met het verkopen als particulier dien je jezelf eerst aan te melden bij de KVK als Eenmanszaak of als V.O.F.

Tip 10

Als tiende en laatste tip: neem contact op met Intergeuz! Verkopen op Amazon is niet gemakkelijk en je dient over veel informatie en kennis te beschikken om succesvol te worden op Amazon. Hiervoor kan je een cursus “Verkopen op Amazon” volgen of contact opnemen met Intergeuz via onderstaande knop. Wij bieden een samenwerkende dienst voor verkopers, waar wij zowel startende als meer ervaren verkopers helpen naar de nummer 1 positie op Amazon.

Verkopen op Amazon Nederland, België en Duitsland

Amazon maakt internationaal verkopen aan onze directe buurlanden (en daarbuiten) eenvoudig. Voor verkopers betekent verkopen in meerdere landen meer verkooppotentieel en minder schommelingen in de verkoop. Niet alleen vanwege een groter bereik. Waar in het ene land minder vraag is naar een product, kan dit door een andere markt worden opgevangen. Net als bij verkopen binnen Nederland zorgt Amazon met FBA voor de opslag, verzending, retourverwerking en de klantenservice. Met fulfillment vanuit een regionale Amazon-locatie, zijn producten sneller bij de klant. Je kunt je voor deze internationale verkopen aanmelden via Pan-European FBA door deze optie in te schakelen binnen Seller Central.

Verkoopsucces op Amazon met Intergeuz

Verkoopsucces op Amazon staat of valt met de positie die je product behaalt binnen de zoekresultaten. Ervaar jij problemen met Amazon? Weet jij niet waar je moet beginnen om jouw product op Amazon te krijgen? Laat staan succesvol te verkopen? Laat ons jouw Amazon succes een boost geven!

Amazon biedt onbegrensde mogelijkheden. Als Amazon-experts geven we jouw producten een nieuw bereik. We zetten onze kennis en tools graag in voor bedrijven die een goede positie op Amazon willen veroveren.

Is het jouw ambitie om succesvol consumenten te bereiken in alle hoeken van Europa of zelfs de wereld? In no-time hebben wij jouw bedrijf online in heel Europa en daarbuiten.

Intergeuz is een jong en dynamisch consultancy bureau. We zijn gespecialiseerd in Amazon Marketplaces. Bij Intergeuz helpen we bedrijven met listings, productanalyses, fotobewerking, content creation, brand registry, A+ content, SEO-optimalisatie, BTW-registratie, FBA shipments en een werkende social media strategie. Kortom, met alles wat nodig is om succesvol te verkopen op Amazon.

Wil je zelf je eigen Amazon Seller Account opzetten en optimaliseren? Volg dan de Intergeuz praktijkopleiding. Wij leren je in 13 stappen alle processen die nodig zijn om te verkopen via Amazon. Via een 1-op-1 persoonlijke begeleiding leren wij alles wat je moet weten voor het opzetten en onderhouden van je Amazon Seller Account.

Wil je nog meer weten over het verkopen op Amazon? Bekijk dan de veelgestelde vragen over Amazon

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is fulfillment?

  Fulfillment is het regelen van logistieke taken door een externe partij. Deze regelt: goederenontvangst, warehousing, orderpicking, verpakken van goederen, frankeren en het verzenden van de producten naar de eindklant. Ook retourenafhandeling valt onder fulfillment. Bij fulfillment by Amazon (FBA) worden deze werkzaamheden uitgevoerd door Amazon. Het uit handen geven van de fulfillment taken zorgt ervoor dat je zelf kunt focussen op het uitbreiden van jouw merk.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is FBA Small and Light?

  Het FBA Small and Light programma is door Amazon ontwikkeld om het winstgevender te maken om via Amazon ook kleine en goedkope producten te verkopen. De FBA-vergoedingen vallen bij FBA Small and Light lager uit. Producten die niet meer € 11,00 verkoopkosten, maximaal 225 gram wegen en/of niet groter zijn dan 33 x 23 x 5 centimeter, komen in aanmerking voor de lagere tarieven van FBA Small and Light.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kun je verkopen op Amazon zonder KVK registratie?

  Nee. Amazon is een internationale marktplaats voor professionele e-commerce. Dit betekent dat je als Amazon-verkoper bij het aanmaken van een Amazon-verkoopaccount een inschrijving van de Kamer van Koophandel (KvK) moet kunnen overleggen. Je kunt om Amazon verkopen als eenmanszaak, VOF of BV. Daarnaast moet je jouw bedrijf aanmelden bij de Belastingdienst voor het verkrijgen van een BTW-nummer.

  Naast een KvK-registratie heb je namelijk ook een BTW-nummer nodig om een account binnen Amazon Seller Central aan te maken. Ook heb je geldige EAN-codes (Europees Artikel Nummer) nodig voor de producten die je gaat verkopen. Daaraan kan Amazon zien van wie je producten afneemt en of dit bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen. 

Meer weten over Amazon?

Lees hier alles over verkopen op Amazon

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Intergeuz Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Vraag onze gratis offerte aan.

Neem nu contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.