Word een succesvol Amazon verkoper

Succes op Amazon

Een succesvol Amazon verkoper worden, hoe doe je dat? Amazon verkoper worden en succesvol verkopen via Amazon, is niet hetzelfde. Veel startende verkopers hebben moeite om een goede positie binnen de online marktplaats te veroveren. En die plaats is wel nodig om succesvol te verkopen op Amazon!

Amazon wil online winkelen voor bezoekers zo eenvoudig en aantrekkelijk mogelijk maken. Het algoritme van Amazon is erop gericht om bezoekers alleen de beste producten te laten zien, uit het haast onuitputtelijke aanbod op Amazon.

Kort gezegd, gaat het er bij Amazon niet zo zeer over wát je verkoopt. Wel hoe je het product zó presenteert dat Amazon je product als relevant classificeert. Om een succesvol Amazon verkoper te zijn, heb je een uitstekende ranking nodig!

Een Amazon verkoper worden met een product op pagina 1? Wij helpen!

Met Amazon als grootste Europese marktplaats, is de keuze om op Amazon te gaan verkopen logisch. Velen proberen het ook, maar lopen daarbij al snel tegen problemen aan. Amazon is erg gebruiksvriendelijk voor bezoekers. Als aanbieder kom je echter al snel terecht in een doolhof aan instructies die horen te worden opgevolgd. Amazon werkt als een zoekmachine, maar werkt anders dan bijvoorbeeld Google. Het is een pure aankoopzoekmachine, die gebruik maakt van eigen algoritmes.

Meedoen op ’s werelds grootste marktplaats

De grootste webwinkel ter wereld (300 miljoen bezoekers per dag) biedt je Europese verkoopkansen in o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Zweden en Engeland. Er zijn bijna geen opstartkosten om in andere landen te gaan verkopen en je exporteert zonder de kosten van een lokale vertegenwoordiger.

Ben je geïnteresseerd en wil je ook een succesvolle Amazon verkoper worden? Laat Intergeuz jouw winkel in het buitenland openen en onderhouden. Je bereikt al snel veel internationale verkoopmogelijkheden. We zorgen binnen 3 maanden voor een hoge ranking door de juiste  teksten en mooie geloofwaardige foto’s. Wij zorgen ervoor dat jouw product aanslaat op de algoritmen van amazon.

De ervaring en know-how  van Intergeuz zorgen ervoor dat jouw product snel op pagina 1 van Amazon komt: de enige pagina op Amazon waar de verkopen plaatsvinden!

De 5% -10% marktaandeel aanpak van Intergeuz

De eerste stap is een grondige analyse. Bij Intergeuz streven we ernaar om voor een product een marktaandeel (binnen het Amazon aanbod) van 5 tot 10 procent te realiseren. We bekijken de verkoopkansen door data van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Hoeveel wordt er verkocht per maand, door wie en voor hoeveel. Deze informatie geeft een reëel inzicht over de verkoopmogelijkheden op Amazon.

Na de analyse maken we een afspraak die draait om het samenstellen van een inventarisatie checklist. Na het ontvangen van de ingevulde inventarisatielijst starten we met het maken van de listing van het product. Een listing wordt opgesteld in de taal van het land waar je wilt verkopen en bestaat o.a. uit productinformatie, de verkoopprijs en afbeeldingen. Goede foto’s zijn cruciaal. Ze zijn namelijk van invloed op de ranking. Het mediateam van Intergeuz kan de juiste, winnende afbeeldingen voor je selecteren en desgewenst leveren.

Na het invoeren van de listings en de visuals komen de acties aan de beurt om het product op de eerste pagina van Amazon te krijgen. Hierbij spelen onder meer de juiste beschrijvingen, effectieve zoektermen maar ook advertenties, give-aways en dergelijke een rol.

Actief aan de slag

Na de livegang van de pagina laten we je niet los. Met monitoring, analyse en waar nodig bijsturen blijven we actief om jouw product op de eerste pagina van Amazon te houden. Begint de verkoop te lopen, dan volgen we de performance en “fine-tunen” we de presentatie, de specificaties en de prijs.

Amazon verkoper worden met groeikansen

Amazon biedt verkopers veel om een succesvolle verkoper te zijn. Het is echter een flinke uitdaging om zelf de weg te vinden en de juiste koers te volgen. Zeker als starters op de Amazon marktplaats, of als ondernemer met drukke bezigheden.

Voor wie Amazon verkoper wil worden biedt Intergeuz een volledig Amazon dienstverlening van advies tot het opstellen, implementeren en onderhoud van de product pagina. Intergeuz vraagt hiervoor 5 procent van de gerealiseerde omzet en een klein bedrag voor het inrichten en onderhouden alsmede het plaatsen van meerdere product pagina’s.

Meer Amazon nieuws

Amazon DSP: Optimaal Bereik voor Adverteerders

In de wereld van digitale advertenties biedt Amazon DSP een geavanceerd platform dat deuren opent voor adverteerders. Maak kennis met een advertentieplatform…

Wat is er veranderd in Amazon’s review weergave?

Als frequente Amazon-gebruiker is het je misschien al opgevallen. Er is namelijk iets veranderd in hoe Amazon reviews worden getoond. Intergeuz brengt je op de hoogte van…

Tweak online performance met Sellerboard

Sellerboard neemt het gedoe van handmatige kostenberekeningen en winstanalyses weg door automatisch de kosten en winst voor elke…

Intergeuz start praktijkopleidingen

Het opzetten van een goed renderende Amazon pagina met optimale listings is een zeer arbeidsintensieve opgave. Wanneer je een van onze praktijkopleidingen…

Registreren van je merknaam biedt voordelen

Als Amazon-verkoper is het beschermen van je merk essentieel voor succes op lange termijn. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door je merk te registreren.

Amazon Prime Day trekt miljoenen extra klanten

Prime Day is een feest van kopers, maar ook een geweldige kans voor verkopers op Amazon. Door deel te nemen aan dit wereldwijde evenement kun je je producten aan…

Adverteren met jouw producten op Amazon.

Amazon is de grootste online retailer ter wereld. Veel bedrijven verkopen hun producten op Amazon, en om op te vallen tussen de concurrentie is het belangrijk om te adverteren.

Wat is een virtuele Storefront pagina?

Een virtuele Storefront is een aangepaste pagina op Amazon die de presentatie van je producten, je bedrijf maar vooral je merk sterk naar voren te brengen. Hiermee krijg je…

Meest voorkomende fouten bij verkopen op Amazon

Is verkopen op Amazon moeilijk? Nee absoluut niet, het is alleen belangrijk om de kansen die Amazon biedt goed te benutten. In deze blog zet Intergeuz de meest voorkomende fouten op…

Voor- en nadelen verkopen op Amazon

Het verkopen van producten op Amazon heeft zijn voor- en nadelen. Om inzicht in de voor- en nadelen te krijgen zet Intergeuz de grootste voor- en nadelen voor jou op een rijtje…