Adverteren op Amazon

Amazon-marketing voor meer zichtbaarheid en meer omzet

Adverteren op Amazon is de weg om kopers sneller en beter te kunnen bedienen. Daarmee zorgt adverteren ervoor dat je meer verkoopt. Bij Intergeuz helpen we Amazon-verkopers het beste uit hun Amazon-marketing en daarmee uit hun Amazon-winkel te halen. Of dit nu is wanneer je net start, je productenrange wilt uitbreiden, of wanneer je de verkoop een flinke boost wilt geven door te adverteren op Amazon.

Waarom adverteren op Amazon? 

Alles binnen Amazon draait om de koopervaring van bezoekers. De meeste mensen beslissen binnen enkele seconden of ze een product interessant vinden of niet. Voor meer omzet op Amazon is het van cruciaal belang om tijdens die eerste seconden van het aankoopproces ‘in beeld’ te zijn. Adverteren is de meest effectieve manier om je zichtbaarheid op Amazon te verhogen. Met verschillende soorten advertentiecampagnes kunnen we hoge conversies behalen en de verkoop en omzet vergroten.

Hoe adverteren op Amazon?

Amazon biedt drie verschillende advertentiemogelijkheden aan om te adverteren op het platform. Uiteraard kun je ook kiezen voor een mix uit deze drie. Via rapportages binnen Amazon Seller Central zijn de resultaten van de verschillende advertentiecampagnes te monitoren en bij te sturen. 

 • Sponsored Products of SP – gesponsorde productvermeldingen 
 • Sponsored Brands of SB – gesponsorde merken 
 • Sponsored Display of SD – gesponsorde weergave 

Naast het adverteren op Amazon kun je via het platform ook buiten Amazon adverteren. Deze optie is mogelijk via DSP: Demand Side Platform. Zoals de mogelijkheid van Display Netwerk (GDN) van Google Ads worden met DSP de advertentiecampagnes vertoond via Amazon-partners.

Sponsored Products campagnes: adverteren op Amazon met producten

Sponsored Brand Campagnes: adverteren op Amazon als merk

Sponsored Product (SP) campagnes zijn, zoals de naam al aangeeft, advertentiecampagnes waarbij je afzonderlijke producten promoot. Via het Amazon Advertising Console kun je uit verschillende advertentie opties kiezen. Je kiest voor adverteren met een product, adverteren op zoekwoorden of op categorieën. Gesponsorde producten zijn een add-on-service die bij de zoekresultaten worden weergegeven. De advertenties worden boven, naast of in de webshop resultaten en op productpagina’s getoond. Potentiële kopers krijgen de advertenties via het algoritme aangeboden op basis van ingegeven zoekwoorden. Andere kenmerken van het adverteren op Amazon zijn:

 • Gericht op de promotie van producten
 • Je werkt met zoekwoord optimalisatie
 • Geschikt voor elke Amazon-verkoper
 • Je betaalt per klik op de advertentie (CPC- cost per click)

De focus bij deze vorm van adverteren op Amazon ligt op het laten groeien van je merk. Je kunt de advertentie invullen met een (sfeer)beeld, een titel en een teaser. Door op het logo te klikken, komen bezoekers op een bestemmingspagina/productpagina uit. Om te werken met Sponsored Brand Campagnes moet je als Amazon-verkoper zijn ingeschreven via het Amazon Brand Registry.

 • Geschikt om je (als)merk te presenteren
 • Je werkt met zoekwoord optimalisatie
 • Je betaalt per klik op de advertentie (CPC- cost per click)
 • Geschikt voor Amazon-verkopers met een Amazon Brand Registry
Succesvol Amazon Verkoop Account

Sponsored Display of SD: adverteren op Amazon via een display

Voor deze Amazon-advertentiecampagnes werk je met displays. Dit wil zeggen dat je per advertentie meerdere velden hebt om kopers te inspireren. Deze advertenties worden getoond op de startpagina van Amazon, maar ook op andere platformen. Deze vorm van adverteren is gericht op het vertellen van het merkverhaal. Binnen Sponsored Display kun je naar eigen ingeving verschillende delen van de advertentiepagina, zoals afbeeldingen, koppen of logo’s bewerken en anderen behouden. Bijvoorbeeld om ze aan te passen naar een seizoen of thema. 

 • Geschikt om je (als) merk te presenteren 
 • Displayweergave binnen én buiten Amazon
 • Je betaalt per klik op de advertentie (CPC ofwel cost per click) 
 • Geschikt voor Amazon-verkopers met een Amazon Brand Registry

Amazon Store Front: adverteren op Amazon met een volledige pagina

Wanneer je Stores gebruikt, krijg je een URL met je eigen merknaam op Amazon. Op deze manier leidt je kopers volledig naar je eigen productassortiment. Stores bieden klanten dus een overzicht van de productcatalogus van jouw merk. Vanuit andere locaties, bijvoorbeeld vanuit je social-media platformen, kun je mensen direct naar je pagina leiden. Deze optie is geschikt voor verkopers met een Amazon Brand Registry. Je gebruikt deze Amazon-landingspagina als onderdeel van Sponsored Brand-campagnes. Voordelen van Amazon Store Fronts zijn: 

 • Geschikt om je (als)merk te presenteren 
 • Maakt onderdeel uit van Sponsored Brand-campagne
 • Met de eigen URL in de naam verkeer vanuit andere locaties direct verkeer naar de pagina
 • Je betaalt per klik op de advertentie (CPC- cost per click) 
 • Geschikt voor leveranciers met een Amazon Brand Registry

Aandachtspunten om succesvol te adverteren op Amazon

In welke categorie(ën) je ook adverteert, er zijn punten die binnen elke advertentiecampagne op Amazon op orde moeten zijn. De kwaliteit van de content is daar een van. Net als van de productpagina’s zelf, dient ook de kwaliteit van advertenties hoog te zijn en alle nuttige informatie voor kopers te bevatten. Een uitgebreide en goede productbeschrijving verhoogt de conversie en zorgt voor lagere retourzendingen. Een ander belangrijk punt is gebruik maken van de juiste zoekwoorden. Het gaat daarbij om zowel zoekwoorden als uitsluitingszoekwoorden. Deze selecteren we met behulp van onze uitgebreide Amazon-marketingtools, zodat je advertentie niet verdwaalt in de massa.

Wat levert adverteren op Amazon op?

Adverteren heeft als doel om meer kopers aan te trekken en de omzet te verhogen. Via rapportages in Amazon Seller Central zijn de successen van de advertentiecampagnes te monitoren. Daarmee wordt onder andere de kosten-verkoopverhouding (Advertising Cost of Sales of ACOS) inzichtelijk. Per gekozen strategie zijn de resultaten anders. Amazon geeft hier cijfers over vrij, maar bij Intergeuz praten we liever zelf met onze opdrachtgevers over de te verwachten resultaten. Tenslotte ben jij geen standaard verkoper en maken we maatwerk advertentiecampagnes. 

Intergeuz is een Amazon-expert die Amazon-verkopers helpt bij het behalen van meer zichtbaarheid en daarmee aan meer omzet. Dit doen we door het analyseren van de markt waarbinnen je actief bent, concurrentieanalyses en met het opzetten van de juiste Amazon-marketingstrategie. Wil je adverteren op Amazon met de beste resultaten? Maak hiervoor een afspraak met de Amazon-experts van Intergeuz. 

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe start ik met verkopen op Amazon?

  Over het algemeen zijn er twee manieren om producten op Amazon te verkopen: via een basisaccount, dat geschikt is voor iedereen die minder dan 40 artikelen per maand wil verkopen, en via een account voor professionele retailers die meer dan 40 items per maand verkopen. Wil je als merk je merknaam of een product beschermen tegen namaak door andere Amazon-verkopers, dan kun je je aanmelden bij het Amazon Brand Registry. Daarmee kun je op een toegankelijke manier actie ondernemen wanneer andere aanbieders jouw merk of product als namaak aanbieden. Daarna volg je de 7 onderstaande stappen, en ben je klaar om te starten met verkopen op Amazon.

  1. Kies een product aan de hand van concurrentieonderzoek 
  2. Bepaal de prijs van je product
  3. Zorg voor een perfecte product listing 
  4. Verstuur je producten naar Amazon 
  5. Start een campagne
  6. Analyseer de ranking-resultaten van de gekozen keywords
  7. Blijft optimaliseren, maar blijf daarbij trouw aan je strategie

  Uitgebreide omschrijvingen per punt, vind je op onze pagina: ‘Beginnen met verkopen op Amazon’.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat kost verkopen op Amazon?

  Producten verkopen op Amazon brengt voordelen met zich mee, maar ook kosten. Amazon hanteert 2 basistarieven: een voor particulieren en een voor professionele retailers.

  Particulieren betalen € 0, 99 per verkochte eenheid en geen maandelijkse kosten.

  Professionele retailers betalen € 39,00 basiskosten per maand. De overige kosten zijn afhankelijk van het verkoop- en advertentieplan, de productcategorie, de fulfillment strategie (zelf versturen of gebruik maken van FBA – Fulfillment by Amazon) en een aantal variabelen. Naast deze basiskosten zijn er commissiekosten die per productcategorie variëren van 7 tot 15%. Ook worden er kosten berekend voor opslag, verzending en het (administratief) verwerken van retouren.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is een marketplace?

  Amazon is inmiddels de grootste online marktplaats ter wereld. Maar net als bij een fysieke marktplaats is het niet zozeer de markt zelf die verkoopt, dit doen de verschillende verkopers die op de markt te vinden zijn. Amazon is dus overwegend een tussenpartij die ervoor zorgt kopers snel de juiste verkopers en de juiste producten kunnen vinden en deze snel krijgen geleverd. Voor elk land waar Amazon actief is, heeft het een eigen marketplace.

  Meer info over Amazon zoals 350 miljoen bezoekers per maand wereldwijd en data als total revenue.

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.