Hoe begin je met verkopen op Amazon?

Het beginnen met verkopen op Amazon stappenplan 

Amazon is het ideale platform om je producten te verkopen. Maar hoe begin je met het verkopen op Amazon. Intergeuz helpt je met deze 7 stappen op weg.

Stap 1: Kies een product

Het kiezen van een product is niet altijd even makkelijk. Toch is het belangrijk dat jij hierin de juiste keuze maakt. Het is lastig om een product te kiezen waar je affiniteit mee hebt en waar ook nog veel vraag naar is. Daarom is het belangrijk een goed vooronderzoek te doen.

Ga naar de website van Amazon en kies een markt waar jij op wilt concurreren. Welke producten worden er al verkocht? Hoe is de concurrentie? En welke producten staan bovenaan? Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van de markt voordat je je definitieve keuze maakt.

Er zijn diverse tools die jou kunnen helpen om precies te zien hoeveel verkopen er per maand gedaan worden, welke kosten eraan verbonden zijn en welke marges er ongeveer gemaakt worden.

Stap 2: Bepaal je winst

Als je een product hebt gekozen en de kosten zijn bekend, bepaal je de prijs van jouw product om de gewenste marge te bereiken. En kan je zien of je kan concurreren op Amazon. De kosten van je product zijn eenvoudig te berekenen aan de hand van informatie die Amazon geeft.

Stap 3: Zet een sterke product listing neer

Het maken en neerzetten van een product listing is erg belangrijk bij het verkopen op Amazon. Dit wordt de pagina waar de potentiële klanten jouw product zien. Zorg dus voor een pagina met relevante informatie en een professionele uitstraling.

Bij het bouwen van een product listing upload je goede, scherpe en overzichtelijke productfoto’s. De productfoto’s zijn namelijk het eerste waar de potentiële klant naar kijkt. Vervolgens schrijf je een sterke productbeschrijving en vul je de overige velden in. Heb je hulp nodig bij het bouwen van een product listing? Neem dan contact op met Intergeuz.

Stap 4: Verstuur je producten en stimuleer verkopen

Nadat je de listing hebt ingevuld verstuur je de producten naar Amazon, tenzij je besluit zelf de afhandeling te doen. Voor het verkopen via Amazon (FBA) kan je op een eenvoudige manier een shipment aanmaken en jouw producten voorbereiden voor de verzending. Jouw producten komen vervolgens aan in het warenhuis en de verkoop kan beginnen.

Voor het stimuleren van de verkopen is het belangrijk dat je reviews ontvangt. Dit kan je doen door jouw product voor een korte tijd tegen een hoge korting aanbieden om sales te genereren.

Stap 5: Start een campagne

Vervolgens start je een campagne. Je hebt de keuze uit handmatige en automatische campagnes. Bij automatische campagnes selecteert Amazon relevante keywords aan de hand van jouw product en hoef jij alleen maar aan te geven hoeveel jij maximaal per click wil uitgeven.

Bij handmatige campagnes heb je het wat meer voor het zeggen. Jij selecteert de keywords waarop je gevonden wil worden en bepaalt hoeveel jij hier maximaal aan wilt besteden. Hierna neemt het algoritme van Amazon het over. Campagnes vergroten jouw bereik met meer verkoop als gevolg. En zijn dus essentieel om jouw producten op te laten vallen

Stap 6: Analyseer de resultaten

Vervolgens is het belangrijk om de prestatie van de keywords te analyseren met als doel de conversie te verhogen.

Om te bepalen welke keywords wel en niet relevant zijn, kijk je naar de conversieratio van ieder keyword. Op basis van deze informatie kan je zien welke keywords het goed doen. Daarnaast ga je ook negatieve keywords toevoegen. Deze negatieve keywords zullen ervoor zorgen dat jouw product niet meer naar voren komt als mensen het door jou gekozen keyword intypen. Dit kan je veel geld besparen.

Stap 7: Vertrouw op je eigen strategie

Tot slot is het belangrijk om vast te houden aan een strategie en niet continu aanpassingen te maken in je campagnes, titles, keywords, product beschrijving, foto’s en prijs. Natuurlijk is het belangrijk om te experimenteren. Zo kan je zien wat wel en niet werkt. Maar geduldig zijn is belangrijk als het op de strategie aankomt.

Is het nog niet duidelijk hoe je moet verkopen op Amazon? Neem dan gerust contact op met Intergeuz.

Wil je zelf je eigen Amazon Seller Account opzetten en optimaliseren? Volg dan de Intergeuz praktijkopleiding. Wij leren je in 13 stappen alle processen die nodig zijn om te verkopen via Amazon. Via een 1-op-1 persoonlijke begeleiding leren wij alles wat je moet weten voor het opzetten en onderhouden van je Amazon Seller Account.

Meer Amazon nieuws

Amazon DSP: Optimaal Bereik voor Adverteerders

In de wereld van digitale advertenties biedt Amazon DSP een geavanceerd platform dat deuren opent voor adverteerders. Maak kennis met een advertentieplatform…

Wat is er veranderd in Amazon’s review weergave?

Als frequente Amazon-gebruiker is het je misschien al opgevallen. Er is namelijk iets veranderd in hoe Amazon reviews worden getoond. Intergeuz brengt je op de hoogte van…

Tweak online performance met Sellerboard

Sellerboard neemt het gedoe van handmatige kostenberekeningen en winstanalyses weg door automatisch de kosten en winst voor elke…

Intergeuz start praktijkopleidingen

Het opzetten van een goed renderende Amazon pagina met optimale listings is een zeer arbeidsintensieve opgave. Wanneer je een van onze praktijkopleidingen…

Registreren van je merknaam biedt voordelen

Als Amazon-verkoper is het beschermen van je merk essentieel voor succes op lange termijn. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen is door je merk te registreren.

Amazon Prime Day trekt miljoenen extra klanten

Prime Day is een feest van kopers, maar ook een geweldige kans voor verkopers op Amazon. Door deel te nemen aan dit wereldwijde evenement kun je je producten aan…

Adverteren met jouw producten op Amazon.

Amazon is de grootste online retailer ter wereld. Veel bedrijven verkopen hun producten op Amazon, en om op te vallen tussen de concurrentie is het belangrijk om te adverteren.

Wat is een virtuele Storefront pagina?

Een virtuele Storefront is een aangepaste pagina op Amazon die de presentatie van je producten, je bedrijf maar vooral je merk sterk naar voren te brengen. Hiermee krijg je…

Meest voorkomende fouten bij verkopen op Amazon

Is verkopen op Amazon moeilijk? Nee absoluut niet, het is alleen belangrijk om de kansen die Amazon biedt goed te benutten. In deze blog zet Intergeuz de meest voorkomende fouten op…

Voor- en nadelen verkopen op Amazon

Het verkopen van producten op Amazon heeft zijn voor- en nadelen. Om inzicht in de voor- en nadelen te krijgen zet Intergeuz de grootste voor- en nadelen voor jou op een rijtje…