Wil je Amazon verkoper worden vanuit Nederland?

Vanuit Nederland verkopen op Amazon biedt volop kansen. Wij helpen bij het behalen van verkoopdoelen op Amazon.

Succes als Amazon verkoper in Nederland

Ben je Amazon verkoper in Nederland met internationale ambities? Verkopen aan een snel groeiend aantal afnemers in het buitenland, is dichterbij dan je denkt. Bij Intergeuz zijn we gespecialiseerd in het uitzetten en het continueren van succesvolle Amazon- verkoopstrategieën in zowel Nederland als daarbuiten. 

Internationaal Amazon verkoper worden vanuit Nederland? Neem contact op met Intergeuz voor jouw kick-start!

Succes boeken op Amazon, Europa’s grootste marktplaats

Online verkopen is overal booming. Dat maakt een Amazon verkoper vanuit Nederland worden en voorbij de landsgrenzen gaan aantrekkelijk. Maar hoe pak je dit aan wanneer er ontelbare verkopers zijn met dezelfde verkoopambities als jij? Wat zijn de risico’s? Hoe weet ik welke voorwaarden ik moet aanpassen naar lokale regelgeving? En hoe vertaal ik de teksten zo dat ze aantrekkelijk zijn voor mijn buitenlandse doelgroep?
De grote potentie van verkopen op Amazon vanuit Nederland, kent ook valkuilen. Door de hulp in te schakelen van Amazon-experts voorkom je alle (beginners)fouten die succesvol internationaal verkopen op Amazon in de weg staan.

Waarom verkopen op Amazon vanuit Nederland? 

Nederland kent een aantal grote marktplaatsen. We zijn opgegroeid met bijvoorbeeld Bol.com. Amazon is anders. Het is letterlijk grenzeloos. En daarmee ook grenzeloos op het gebied van afzetmarkt en verkooppotentieel. En het mooie is: je kunt succesvol internationaal verkopen op Amazon vanuit Nederland. Dus: géén lokale distributeurs zoeken, niet de taal leren van de landen waarin je wilt verkopen, géén aanmelding op verschillende marktplaatsen, maar eenvoudig vanuit Nederland als Amazon verkoper nieuwe markten ontdekken en benutten. 

Internationaal verkopen op Amazon vanuit Nederland in een notendop

Alles bij Amazon is erop gericht om kopers een prettige ervaring te bieden. Vrij vertaald betekent dit dat Amazon zijn bezoekers het juiste product, voor de beste prijs wil aanbieden via de beste verkopers en de meest complete productpagina. Het maakt voor Amazon dus niet zoveel uit wát je verkoopt, maar des te meer hoe je jouw product presenteert en hoe goed kopers jouw product waarderen. Om te bepalen welke productpagina’s dit zijn, gebruikt Amazon een eigen algoritme om informatie en reviews te classificeren. In een notendop draait het erom de regels te kennen en deze perfect te volgen.

Amazon verkoper worden in Nederland

Internationaal Amazon verkoper vanuit Nederland? Een sterke concurrentiestrijd aangaan is ‘part of the game’. Kopers vertrouwen op de aanbevelingen van Amazon. Alleen wanneer jouw product op de 1e pagina van de betreffende niche op Amazon te vinden is, boek je verkoopsucces. Voor bijna elke ondernemer is dit een lastige, tijdrovende strijd.

“De succesvolle consultancy van Intergeuz zorgt ervoor dat jouw product in het land van verkoop binnen drie maanden op pagina 1 van Amazon staat: de enige pagina op Amazon waar verkopen plaatsvinden!”

Amazon verkoper vanuit Nederland met een hoge ranking

Amazon is ’s werelds grootste verkoopplatform. Meer dan 300 miljoen bezoekers per dag bezoeken de webshop. Dit betekent dat je als Amazon verkoper vanuit Nederland toegang hebt tot miljoenen mensen in o.a. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk die potentieel geïnteresseerd zijn in jouw product. Om als Amazon verkoper vanuit Nederland bij deze groep onder de aandacht te komen, heeft jouw product een positionering nodig op de eerste pagina van de betreffende niche.

5% -10% marktaandeel voor jouw product

Als internationaal Amazon verkoper vanuit Nederland heb je grote ambities. Deze hebben wij bij Intergeuz als Amazon-experts ook. We streven ernaar om voor onze opdrachtgevers een marktaandeel van 5 tot 10 procent binnen de betreffende niche te realiseren. De aanloop hiernaartoe bestaat uit een grondig marktonderzoek en diepgaande analyses via speciale software. Dit stelt ons in staat om winstgevende niches te ontdekken, de staat om de concurrentie in kaart te brengen en om te onderzoeken waar jouw concurrenten ‘gaten heeft laten ontstaan’ die jij kunt vullen.

Waarom analyse en een goede listing jouw succes op Amazon bepalen

Nadat de analyse is afgerond, bespreken we uitgebreid samen met  jou de resultaten. Het onderzoek is ook de basis voor het samenstellen van een inventarisatie checklist. Nadat deze is ingevuld gaan we over tot de volgende fase die naar jouw verkoopsucces leidt: de listing van het product samenstellen in de taal van het land waar je wilt gaan verkopen. De listing is de basis van de verkooppagina. Deze listing moet zorgvuldig gebeuren omdat deze sterk bepalend is voor de ranking. Bedenk: Amazon wil het kopers zo eenvoudig en aangenaam mogelijk maken om bij Amazon te kopen! De listing dient op elke mogelijke vraag van kopers in één oogopslag antwoord te geven. Ook werken met goede foto’s is daarom cruciaal. Het getrainde mediateam van Intergeuz helpt bij het maken van de juiste afbeeldingen, maar kan deze ook voor je maken.

Na het invoeren van de listings en de visuals komen de acties aan de beurt om het product op de eerste pagina van Amazon te krijgen. Hierbij spelen onder andere de juiste beschrijvingen, effectieve zoektermen, maar ook werken met advertenties en give-aways een rol. En last but not least: goede reviews. Om deze te verkrijgen is het eerst nodig om succesvol te kunnen starten met verkopen. Daarom laten we je na de livegang van de productpagina op Amazon niet los. We monitoren de pagina(s) en blijven analyseren en bijsturen. Dit is een stap die niet vergeten mag worden! Vanwege de altijd aanwezige dynamiek op Amazon is proactief bijsturen nodig om geen een toppositie op Amazon te behouden!

Succesvol starten met internationaal verkopen op Amazon vanuit Nederland? Intergeuz realiseert het!
Vraag via onderstaande button een offerte bij ons aan.

Internationaal Amazon verkoper vanuit Nederland en distributie

Het voordeel van internationaal verkopen op Amazon vanuit Nederland is, dat Amazon de distributie regelt. Je zorgt er zelf voor dat jouw goederen in het betreffende Amazon warehouse komen te liggen, en Amazon doet de rest. Amazon verzorgt ook de afwikkeling van eventuele retourzendingen.

Succes boeken als internationaal verkoper op Amazon is geboden aan regels die door Amazon worden bepaald. Voor wie niet beschikt over volledige Amazon-kennis en knowhow, is de route uitdagend en tijdsintensief. Bij Intergeuz kennen we de route op ons duimpje en helpen we je graag navigeren!

Starten met verkopen op Amazon is niet het doel! Succesvol verkopen op Amazon wel. Intergeuz is hiervoor de aangewezen partner! Internationale Amazon ambities? Neem contact met ons op voor een gesprek dat enthousiast maakt en je de beste kansen biedt om een succesvol Amazon verkoper vanuit Nederland te worden.

Heb je nog meer vragen over het verkopen op Amazon of andere vragen over Amazon? Lees dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is verkopen via Amazon B2C?

  B2C staat voor: ‘Business-to-Consumer’. Oftewel: verkopen van product of dienst van een bedrijf aan consumenten. Het is het tegenovergestelde van B2B (zakelijke verkopen van bedrijven aan bedrijven). Verkopen via Amazon B2C bestaat uit een uitgebreid en compleet proces. Het stelt individuele verkopers, retailers en merken in staat om producten en diensten via Amazon direct aan consumenten te verkopen en te leveren. Twee van de grote voordelen van verkopen via Amazon B2C zijn het grote consumentenbereik en alle middelen die je krijgt aangereikt om succesvol te verkopen op Amazon. Als Amazon B2C-verkoper heb je realtime toegang tot verkoopgegevens en analytics om verkoop- en marketingstrategieën te optimaliseren. Amazon faciliteert de transactie, verwerkt de betalingen, verzorgt de klantenservice en handelt zelfs de verzending en logistiek af als je ervoor kiest om gebruik te maken van Fulfillment by Amazon (FBA).

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe word je zichtbaar op Amazon?

  Producten die op de eerste pagina van een niche getoond worden, hebben de meeste kans om verkocht te worden. Om zichtbaarheid op Amazon te verhogen en verkoopsucces te vergroten, is het daarom belangrijk dat je weet hoe Amazon werkt. Bij Amazon draait alles om tevredenheid van de klant: het wil de beste producten aanbieden op basis van kwaliteit, prijs en betrouwbaarheid. Om dit te bereiken, te monitoren, te sturen en continu te optimaliseren werkt Amazon onder andere met het eigen algoritme A9. Het algoritme bepaalt welke producten op basis van tal van factoren een hoge ranking krijgen. Je kunt dit beïnvloeden door zo goed mogelijk te voldoen aan de parameters die A9 gebruikt om producten te rangschikken. Belangrijke parameters zijn:

  Relevantie: het algoritme houdt rekening met de relevantie van een product ten opzichte van de zoekopdracht van een klant. Dit betekent dat het belangrijk is dat je werkt met goede, (SEO) geoptimaliseerde productomschrijving en de juiste zoektermen kiest.  

  Productomschrijving: deze dient volledig, betrouwbaar en zo uitgebreid mogelijk te zijn, inclusief goede afbeeldingen. Productomschrijvingen zijn een presentatie waarmee niet alleen jij, maar ook Amazon haar klanten overtuigt van het maken van een goede keus.  

  Meting van verkoopprestaties: het algoritme kijkt naar parameters als verkoophistorie, de omzet en de conversieratio. Populaire producten hebben bij Amazon meer kans op een hogere ranking. Het algoritme houdt ook rekening met het gedrag van klanten, zoals klikken, add-to-cart acties en conversies. Onthoud dat Amazon volledig consumentgericht is.

  Klantrecensies: deze helpen het algoritme om klanttevredenheid en de reputatie van producten te bepalen. Producten met veel positieve beoordelingen hebben meer kans op een goede ranking.

  Snelheid van verzenden en ontvangst: het algoritme houdt rekening met snelle, betrouwbare verzendopties. Amazon-verkopers die kiezen voor Fulfillment by Amazon (FBA) zijn daarbij in het voordeel omdat FBA voorziet in Amazon Prime.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat zijn de voor- en nadelen van Amazon dropshipping?

  Dropshipping op Amazon heeft voordelen en nadelen. Een groot voordeel van Amazon dropshipping is dat je geen voorraad nodig hebt om te profiteren van het enorme verkooppotentieel op Amazon. Een ander voordeel is dat dropshippers profiteren van het gemak van geautomatiseerde bestellingen en leveringen. Amazon dropshipping is een toegankelijke manier om een e-commercebedrijf te starten, waarbij je met minimale investeringen en risico’s succesvol kunt zijn.

  Aan de andere kant brengt dropshipping ook uitdagingen met zich mee. De concurrentie op Amazon is sterk. Dit betekent dat je mogelijk genoegen moet nemen met lage winstmarges en het een uitdaging kan zijn om je positie te veroveren tussen de vele andere dropshipping verkopers. Daarnaast heb je als dropshipper weinig controle over het leveringsproces omdat je bestelling vanuit jouw samenwerkende partij wordt geleverd aan de klant. Negatieve reviews door eventuele fouten of vertraging in de levering worden vermeld op de pagina van de dropshipper. Dit is van invloed op de ranking.

  Amazon dropshipping is een laagdrempelige manier om een e-commercebedrijf te starten, maar het vergt een goede strategie. Je slagingskansen hangen onder andere af van het vinden van unieke producten van betrouwbare leveranciers en een effectieve marketingstrategie zodat je kunt bouwen aan een hoge klanttevredenheid.

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

 

Intergeuz overleggen

Intergeuz de Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Vraag bij ons een offerte aan.

 

Wil jij verkopen op Amazon, neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.