Amazon verkoop account

Van verkoopidee tot een succesvol Amazon verkoop account

Slim een Amazon verkoop account starten

Misschien vraag je je af of het de moeite waard is om een Amazon verkoop account aan te maken wanneer je wilt starten met e-commerce. Is direct verkopen via een eigen website niet eenvoudiger? Feit is dat wanneer je op Amazon verkoopt, je toegang hebt tot de grootste internationale marktplaats ooit. Amazon heeft wereldwijd een gevestigde naam. Ondanks dat je met een nieuw Amazon verkoop account zelf nog een onbekende verkoper bent, hebben miljoenen mensen veel vertrouwen in Amazon. Dit maakt dat ze ook vertrouwen hebben in jouw product en bereid zijn om bij jou te kopen. Een interessant idee, nietwaar? 

Amazon

Strategische aanpak

Voordat je een Amazon verkoop account aanmaakt, moet er al het nodige werk gedaan zijn. De belangrijkste vraag is: ‘Wat ga ik verkopen en aan welke doelgroep?’ Over hoe je jouw producten bij jouw klanten krijgt, hoef je niet al te lang na te denken. Hiervoor heeft Amazon een oplossing in de vorm van FBA (Fulfillment by Amazon). Hierover later meer. 

Om van potentieel succes op Amazon daadwerkelijk succes te maken, is het belangrijk dat je kiest voor een strategische aanpak voor je Amazon verkoop account. 

Voordat je beslist welke producten je gaat aanbieden, is het goed om een gedegen productonderzoek uit te voeren. Vermijd giswerk en verwacht ook niet dat klanten even enthousiast over een product zijn als je zelf mogelijk bent. Maak liever gebruik van data. Daarmee kun je producten kiezen waarvan vooraf zo goed mogelijk te voorspellen is dat ze winstgevend zijn. Bij Intergeuz helpen we (aspirant) Amazon-verkopers om met behulp van realtime Amazon-data de juiste productkeus te maken. We gaan op basis van cijfers op zoek naar niches en productcategorieën waar jouw kansen liggen.

Amazon verkoop account kosten

Bij het aanmaken van een Amazon verkoop account heb je twee opties:  

Een Individueel Amazon account: Dit account is gratis aan te maken. Per verkocht product betaal je een vast bedrag van € 0,99 aan Amazon. Je kunt deze optie kiezen wanneer je minder dan 40 producten per maand verkoopt. 

Een Professioneel Amazon account: Dit type account kost € 39,99 per maand, maar het heeft een aantal voordelen zoals de mogelijkheid om te adverteren op Amazon. De prijs van een kleine euro per verkocht product vervalt. 

Voor beide type accounts geldt dat je naast de accountkosten ook een commissie per verkocht product betaalt. Hoeveel dat is, is afhankelijk van het type product en de verkoopprijs.

Voor Fulfillment By Amazon (FBA) ben je ook kosten verschuldigd. In ruil daarvoor verzorgt Amazon de logistieke afhandeling zoals opslag, verzending en de eventuele retourverwerking van je producten. Daarnaast dien je rekening te houden met wisselende kosten, zoals extra kosten voor langdurige opslag, en Amazon Advertising of premium accountservices wanneer je daar gebruik van maakt.

Succesvol Amazon Verkoop Account

Van Amazon account naar een succesvol Amazon account

Een Amazon verkoop account openen is één, het account ook zo beheren dat je optimaal resultaat behaalt, is ingewikkelder. Iedereen die op Amazon verkoopt, wil natuurlijk profiteren van de best mogelijke zichtbaarheid van zijn eigen producten. Met een enorm aanbod aan goederen kun je er niet automatisch vanuit gaan dat jouw producten goed zichtbaar zijn op Amazon. De ranking wordt bepaald door het Amazon A9-algoritme. Die op zijn beurt weer is ontwikkeld om aan te sluiten op de kwaliteitseisen die Amazon wil waarmaken. Er is veel kennis over deze regels en de berekeningen die het algoritme maakt nodig, om als Amazon succesverkoper uit de bus te komen. Onze gespecialiseerde Amazon-experts hebben deze kennis. Ook beschikken we over de big-data tools om je te helpen bij het verwezenlijken van je Amazon-ambities.

Overwegingen om mee te nemen…

Om succesvol te zijn op Amazon is het dus niet genoeg om een Amazon verkoop account aan te maken, te starten met verkopen, om vervolgens af te wachten wat er gebeurt. Om bij zoveel mogelijk Amazon-kopers onder de aandacht te komen, dien je Prime Seller te worden. Amazon heeft verklaard dat nieuwe verkopers die aan de eisen voor Prime voldoen, meer dan 50% extra verkopen. Je ziet dus dat Prime Sellers duidelijk in het voordeel zijn. Prime Seller worden kan via meerdere routes. De eerste route is om te kiezen voor Fulfillment by Amazon (FBA). De tweede route is via SFP (Seller Fulfilled Prime) waarbij je voorraad opslaat in magazijnen van derden die voldoen aan de strenge criteria van Amazon. 

Je kunt je spullen dus niet thuis of in een particuliere opslag opslaan wanneer je Prime Seller wilt worden. Hoe gaaf, nuttig, goed of veel gevraagd het product ook is dat je verkoopt, verkopen gaat op Amazon niet vanzelf.  Zeker niet wanneer je net start met een Amazon verkoop account. Er moeten veel bewuste keuzes gemaakt worden voor je kunt spreken over een kick-start. Ook na een felbegeerde kick-start is het zaak om scherp te blijven en precies die stappen te maken waarmee je jouw Amazon-doelen bereikt. De meeste e-commerce ondernemers kunnen dit niet alleen. Amazon is nu eenmaal groot en stelt hoge eisen aan verkopers. Gelukkig hoef je het ook niet alleen te doen, met de ruggensteun en support van Intergeuz als Amazon-expert.

De beste partner van jouw Amazon verkoop account? Intergeuz!

Intergeuz is een dynamische startup in de wereld van e-commerce en online marketing. We zijn Amazon Marketing specialisten (AMZ) die zich succesvol bezighouden met Amazon Search Engine Optimization (SEO) en Amazon Search Engine Advertising (SEA). We gebruiken ‘big data-tools’ om nauwkeurige analyses te maken van de markten waar onze klanten actief in zijn. Wij bieden Amazon-hulp aan, waarbij we data, technieken en nuchtere menselijke kennis en ervaring inzetten. Alles met als doel om de producten van onze opdrachtgevers snel op de voorpagina van Amazon te krijgen.

Wil je zelf je eigen Amazon Seller Account opzetten en optimaliseren? Volg dan de Intergeuz praktijkopleiding. Wij leren je in 13 stappen alle processen die nodig zijn om te verkopen via Amazon. Via een 1-op-1 persoonlijke begeleiding leren wij alles wat je moet weten voor het opzetten en onderhouden van je Amazon Seller Account.

Heb je sinds kort of al een tijdje een Amazon verkoop account, maar je verkoopcijfers blijven laag? Wil je starten met verkopen op Amazon, en zit je met veel vragen? Intergeuz biedt je een helpende hand. Met een slimme marketingmix en de juiste presentatie van jouw producten slagen we erin om je te helpen aan een kick-start of helpen je om jouw verkopen op Amazon te verbeteren.

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe deblokkeer ik mijn Amazon Seller Account?

  Amazon hanteert strenge regels om klanttevredenheid te kunnen garanderen. Wanneer verkopers zich volgens Amazon onttrekken aan de richtlijnen, blokkeert Amazon het account. Om je Amazon Seller account te deblokkeren is snel reageren geboden. Dit gaat in de vorm van een bezwaar dat binnen 17 dagen bij Amazon Seller Performance ingediend dient te zijn. Hierin schrijf je o.a. waarom het account is geblokkeerd, wat je plan van aanpak is om het probleem op te lossen en hoe je herhaling in de toekomst wil voorkomen.

  Lees meer over dit onderwerp op onze pagina: Hoe deblokkeer ik mijn Amazon Seller Account? Door samen te werken met een Amazon Expert die je account beheert, maak je gebruik van vergaande expertise en kun je blokkering van een Account voorkomen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Heb ik voor alle Amazon marketplaces één account?

  Wanneer je internationaal wilt verkopen, maar je gebruik van de verschillende Amazon marketplaces. Bijvoorbeeld: Amazon Nederland, Amazon België, Amazon Duitsland, enz.

  Binnen Europa kun je met één account verkopen op negen Europese Amazon marketplaces (Amazon.nl, Amazon.co.uk, Amazon.fr, Amazon.de, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.se, Amazon.pl, Amazon.com.tr en sinds kort ook op Amazon.com.be). Daarnaast zijn Noord-Amerika, Azië, Midden-Oosten en Australië ook te bereiken vanuit één Amazon Seller Account. 

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is de beste strategie om succesvol te verkopen op Amazon?

  Amazon biedt volop verkoopkansen. Om succesvol te zijn, is een goede verkoopstrategie cruciaal. Laten we eens kijken welke onderdelen je mee dient te nemen om tot een werkend verkoopplan te komen:

  Stap 1: bepaal het product en de marge.

  Stap 2: voer een concurrentieanalyse uit.

  Stap 3: het definiëren van de doelgroep.

  Stap 4: de financiële planning.

  Stap 5: de marketingstrategie.

  Stap 6: kies een Amazon Seller Plan.

  Stap 7: kies hoe je wilt leveren.

  Stap 8: Maak een Amazon-account aan!

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.