Meest voorkomende fouten bij verkopen op Amazon

Is verkopen op Amazon moeilijk? Nee absoluut niet, het is alleen belangrijk om de kansen die Amazon biedt goed te benutten.

Amazon is als grootste marketplace ter wereld de ideale plek om jouw avontuur als verkoper te starten. Echter wordt niet iedereen succesvol als verkoper op Amazon. Daarom zet Intergeuz voor jou de meest voorkomende fouten die verkopers maken op een rijtje.

1. Al het beschikbare kapitaal in voorraden stoppen.

Veel verkopers op Amazon stoppen het hele kapitaal dat ze voor hun Amazon business willen gebruiken in voorraden. Dit is niet het beste om te doen, aangezien er veel meer kosten bij komen kijken. 

Je hebt investeringen nodig om je product listing er goed uit te laten zien, voor advertising om jouw product naar pagina 1 te boosten en om de aanbetaling van een tweede order te kunnen doen. Out of stock gaan moet je echt proberen te voorkomen aangezien je anders je opgebouwde ranking verliest.

2. Producten kiezen waar weinig vraag naar is.

Kies een product waar vraag naar is. Het klinkt heel simpel, maar goede research is vereist om producten te vinden die goed verkopen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met Intergeuz. 

3. Product kiezen in een verzadigde markt.

Verder is het belangrijk om een product te kiezen in een goede markt. Omzet draaien is namelijk erg belangrijk. Een product met een potentiële omzet van €25000,- per maand lijkt in eerste instantie veel aantrekkelijker dan een product waar een omzet van €5000,- mee te behalen valt.

Het komt vaak voor dat producten met een hoge omzet ook veel concurrentie hebben. Hier valt vaak moeilijk mee te concurreren, tenzij je beschikt over een breed marketingbudget. Maar dan is het marketingbudget vaak al op voordat een positie op pagina 1 bereikt is. Echter beschikt Intergeuz over verschillende technieken om ook met een minder breed marketingbudget producten naar pagina 1 te boosten.

4.  Snel en eenvoudig geld willen verdienen.

Een veelgemaakte fout die verkopers maken is het snel en eenvoudig geld willen verdienen. Veel mensen op internet laten hoge verkoopcijfers zien waardoor het lijkt alsof verkopen op Amazon makkelijk is. Bij het verkopen op Amazon zullen er tegenslagen komen, en daar haken veel verkopers al af. Het duurt bijvoorbeeld even voordat je je klandizie ziet toenemen. Je moet er dus niet vanuit gaan dat je gelijk veel klanten hebt.

5. Producten veilig willen lanceren.

Een snelle manier om organisch op pagina 1 te komen is bijvoorbeeld via een tijdelijke weggeefactie. Hierbij biedt je producten aan met een hele hoge korting. Denk hierbij aan een korting van 50% of meer. Bij zo’n hoge korting hebben consumenten weinig bedenktijd nodig voor de aankoop.

Toch kiezen verkopers er vaak voor om producten aan te bieden met een korting van 40% of minder. Hierdoor halen veel verkopers niet het aantal sales dat ze naar pagina 1 brengt. De hele actie is dan voor niks geweest. Hierdoor wordt het benodigd aantal sales dan niet gehaald om op pagina 1 te komen. Durf dus risico te nemen.

6. Te veel luisteren naar ‘gratis’ online informatie.

Er is online veel ‘gratis’ informatie te vinden. Lang niet alle informatie is correct en veel is niet doelmatig. Daarentegen is het soms moeilijk om de juiste informatie te vinden die jouw Amazon verkopen naar een nieuw niveau te tillen. Vraag dus om hulp!

Ben je echt gedreven om te beginnen als verkoper op Amazon? Dan helpt Intergeuz jou graag op weg.

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is de beste strategie om succesvol te verkopen op Amazon?

  Amazon biedt volop verkoopkansen. Om succesvol te zijn, is een goede verkoopstrategie cruciaal. Laten we eens kijken welke onderdelen je mee dient te nemen om tot een werkend verkoopplan te komen:

  Stap 1: bepaal het product en de marge.

  Stap 2: voer een concurrentieanalyse uit.

  Stap 3: het definiëren van de doelgroep.

  Stap 4: de financiële planning.

  Stap 5: de marketingstrategie.

  Stap 6: kies een Amazon Seller Plan.

  Stap 7: kies hoe je wilt leveren.

  Stap 8: Maak een Amazon-account aan!

  Wil je sparren over jouw verkoopplan of heb je vragen? Plan een Amazon consult in met één van onze specialisten.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe verkoop ik mijn producten op Amazon?

  Als export Amazon-verkoper naar bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Frankrijk maak je een Amazon-verkoopaccount aan om je producten te registreren. Dit moet zorgvuldig gedaan worden volgens alle regels die Amazon stelt, zodat Amazon de registratie accepteert. De productpresentatie voor het exportland dient zo uitgebreid mogelijk te zijn, inclusief goede productfoto’s. Het is alleen toegestaan om productpagina’s aan te bieden in de spreektaal van het betreffende exportland. Voor publicatie van de pagina verzend je een redelijke voorraad van de te verkopen producten naar een lokaal Amazon-magazijn. Amazon heeft hier verpakkingen en registratieregels voor waar je aan dient te voldoen.

  Ook voor een goed verloop van alle juridische en logistieke afhandelingen dien je zelf te zorgen. Dit omvat onder andere de douaneregels en voorschriften van zowel het land van waaruit je exporteert als het land waarnaar je exporteert. Elk land heeft zijn eigen belastingstelsel en tarieven, dus zorg ervoor dat je de vereiste belastingen en heffingen correct toepast en betaalt. Door je aan te melden bij Amazon FBA, neem Amazon de opslag, verzending, klantenservice en eventuele retourenafhandeling binnen het exportland van je over. Hier betaal je uiteraard kosten voor, maar de voordelen zijn groter. Via FBA biedt Amazon wereldwijde logistieke ondersteuning en voordelen zoals een snelle verzending via Amazon Prime.

  Loop je tegen complicaties aan bij het verkopen van producten op Amazon in het buitenland? Intergeuz helpt je hierbij graag! We helpen je bij vrijwel elk te nemen stap, van aspirant Amazon-verkoper tot succesvol Amazon-verkoper. Plan een Amazon consult in bij één van onze specialisten.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Welke voordelen biedt een Amazon specialist?

  Door samen te werken met een Amazon specialist vergroot je jouw verkoopsucces. Daarnaast bespaart het je veel tijd. Amazon is niet alleen groot en biedt je groeikansen, het is ook een complex platform met tal van voorschriften. Bovendien is er de nodige kennis van zoekmachineoptimalisatie nodig om te begrijpen hoe het Amazon-algoritme werkt. ‘Een verkooppagina aanmaken en passief afwachten’ is een strategie die niet werkt. Door de omvangrijkheid van Amazon is het belangrijk om de voortgang te monitoren en waar nodig bij te sturen. Dit is een continu proces dat je kunt overlaten aan een Amazon specialist. Bij Intergeuz gaan we meervoudig te werk. Met speciale Amazon-analyse-software zoeken en vinden we nieuwe niches en verkoopkansen. We zorgen voor de juiste invulling van de productpagina’s en monitoren de voortgang. Waar nodig sturen we bij,bijvoorbeeld door het aanpassen van de paginaomschrijving. Ook verzorgen we Amazon-marketingstrategieën voor meer verkoopsucces.

Meer Amazon nieuws

Internationaal Verkopen via Amazon: Kansen en Uitdagingen in de Amerikaanse Markt

Als verkoper op Amazon heb je de kans om je producten wereldwijd aan te bieden, wat verschillende mogelijkheden…

Verhoog jouw Amazon Verkopen met Geavanceerde AI-Tools voor Productpagina’s

In een tijd waarin e-commerce een steeds grotere rol speelt in het wereldwijde handelslandschap, blijft Amazon een pionier…

Optimaal Presteren op Amazon KDP: 7 stappen voor succes

In een vorig artikel heeft Intergeuz al laten zien dat Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) een uitstekende keuze kan zijn voor jouw boekverkoopstrategie. Hier gaan we dieper in…

De Voordelen van Directe B2C Verkoop op Amazon

In de wereld van e-commerce is Amazon de onbetwiste leider. Voor veel fabrikanten ligt de nadruk echter vaak op de zakelijke markt. Dit roept de vraag op waarom fabrikanten…

Amazon KDP voor jouw boekverkoopstrategie

Door Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) heb je de mogelijkheid om jouw eigen boeken te publiceren. Amazon KDP is namelijk een zelfpublicatieplatform waarmee…

Tijdens Black Friday starten met verkopen op Amazon

Waarom is Black Friday hét perfecte moment om te beginnen met verkopen? Het is jouw kans om je eigen weg te banen in de wereld van e-commerce door te beginnen met…

ChatGPT en Helium 10 voor Amazon verkopers

Als het aankomt op het beheren van je Amazon listings, kan de combinatie van ChatGPT en Helium 10 een krachtige toolset vormen om je te helpen bij het schrijven van effectieve…

Maak jouw producten aantrekkelijk met A+ Content

In de drukke wereld van Amazon is het van belang om op te vallen tussen duizenden producten. Hier komt A+ Content om de hoek kijken als een krachtige tool om je producten op een unieke…

Amazon DSP: Optimaal Bereik voor Adverteerders

In de wereld van digitale advertenties biedt Amazon DSP een geavanceerd platform dat deuren opent voor adverteerders. Maak kennis met een advertentieplatform…

Wat is er veranderd in Amazon’s review weergave?

Als frequente Amazon-gebruiker is het je misschien al opgevallen. Er is namelijk iets veranderd in hoe Amazon reviews worden getoond. Intergeuz brengt je op de hoogte van…