Amazon fulfillment Center

Is FBA via Amazon distributiecentra jouw beste optie? 

Wat is het Amazon fulfillment Center?

FBA (fulfillment By Amazon) is een Amazon dienstverlening. Met FBA wordt via het Amazon fulfillment Center de goederenstroom geregeld. Het FBA-programma maakt het voor Amazon-verkopers eenvoudiger om aan te sluiten op de verkoop- en leveringsnormen van Amazon én op de verwachtingen van de talloze kopers op Amazon.

De voordelen van FBA en verzenden vanuit een Amazon fulfillment center

Een groot voordeel voor FBA-verkopers is tijdwinst en vaak ook kostenbesparing. Je hebt geen eigen magazijn of logistiek personeel nodig, terwijl je klanten toch een snelle levering kunt bieden. Door gebruik te maken van Fulfillment By Amazon, hoef je je niet na te denken over hoe je zelf een logistiek proces inricht. Een ander voordeel is de razend snelle levering vanuit het Amazon fulfillment center. Wel ben je er als verkoper verantwoordelijk voor dat je voldoende producten op voorraad hebt in het Amazon distributiecentra van waaruit verzonden wordt.

De invloed van FBA op je Amazon ranking

FBA is niet alleen een handige logistieke service met de garantie dat je producten snel bij de koper zijn. FBA-producten worden door het A9-algoritme van Amazon herkent en krijgen een betere positie in de zoekresultaten. Ook hebben FBA-producten meer kans op het winnen van de buy-box.

Wil je alle voor- en nadelen van FBA en verzenden via Amazon fulfillment center goed kunnen afwegen? Plan dan een sparringsessie in met een van onze Amazon-experts. Wij helpen (aspirant) Amazon-verkopers in elke fase van hun Amazon-ondernemerschap.

Waarom kiezen voor FBA en verzenden vanuit een Amazon Fulfillment Center?

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor FBA en verzenden vanuit een Amazon fulfillment center. Zowel logistiek gezien als gezien vanuit je Amazon-verkoopstrategie. Je kunt het hele Amazon-systeem zien als een gesloten cirkel: Amazon kijkt voor een hoge ranking niet alleen naar de prijs en de kwaliteit van je product, maar ook naar klantbeoordelingen en de snelheid van levering. Met FBA vanuit een Amazon fulfillment Center is een snelle levering gewaarborgd.

Goederen naar een Amazon fulfillment locatie verzenden

Wanneer je werkt met het Fulfillment by Amazon (FBA) programma, dan stuur je een voorraad goederen rechtstreeks naar een of meerdere Amazon fulfillment center in het land waar je verkoopt. Amazon heeft Europese logistieke centra in de UK, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Polen. Het Amazon-systeem geeft aan waar je jouw producten heen kunt sturen. Het kan zijn dat het gaat om meer dan één Amazon distributiecentrum omdat Amazon snelle levertijden wil kunnen garanderen. Tenslotte is een snelle levering een belangrijke reden waarom consumenten kiezen voor Amazon Prime.

Amazon Ambities

Richtlijnen en tracking

Nadat Amazon jouw producten heeft ontvangen, kun je deze volgen via het trackingsysteem. Wanneer klanten jouw producten kopen, selecteert, verpakt en verzendt Amazon deze goederen rechtstreeks vanuit het Amazon fulfillment centrum naar jouw klanten.

Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om het goederentransport naar een logistiek Amazon-centra te regelen. Dit doe je volgens de voorwaarden en verpakkingsrichtlijnen van Amazon. Dit betekent o.a. dat elk artikel een eigen product-ID dient te hebben en elke verzendeenheid een streepjescode of een label. Je dient voor verzending naar een Amazon fulfillment centra gebruik te maken van een geautomatiseerd logistiek systeem. Zelfs al woon je om de hoek: het is niet mogelijk om zelf je producten bij een Amazon logistiek centra af te geven.

Amazon FBA-kosten

De logistieke voordelen liggen voor de hand: met FBA is het eenvoudiger om te kunnen verkopen naar klanten binnen heel Europa, zonder dat jouw klanten lang op een levering hoeven te wachten. Amazon regelt vanuit hun distributiecentra de verwerking, het verpakken en het verzenden. Dit bespaart jou als Amazon-verkoper opslagruimte en tijd en het zorgt voor tevreden klanten.

Producten die via de FBA-service worden aangeboden, worden verzonden met Amazon Prime-verzending. Dit wil zeggen dat jouw klant geen verzendkosten betaalt. Voor verkoper is FBA niet gratis. De Amazon FBA-kosten bestaan uit opslagkosten, verzendkosten en incidentiele kosten. De kosten voor opslag- en verzending zijn niet voor iedereen gelijk. Ze zijn afhankelijk van het type product, de afmeting en het gewicht.

Alles uit Amazon halen samen met Intergeuz

Heb je ondersteuning en inzichten nodig die jouw Amazon-succes krachtig en positief beïnvloeden?

Intergeuz maakt van Amazon-verkopers succesvolle Amazon-verkopers. Vraag ons vrijblijvend wat we kunnen doen om jouw Amazon-succesformule stevig uit te rollen.

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Neem contact op met Intergeuz