Amazon fulfillment Center

Is FBA via Amazon distributiecentra jouw beste optie? 

Wat is het Amazon fulfillment Center?

FBA (fulfillment By Amazon) is een Amazon dienstverlening. Met FBA wordt via het Amazon fulfillment Center de goederenstroom geregeld. Het FBA-programma maakt het voor Amazon-verkopers eenvoudiger om aan te sluiten op de verkoop- en leveringsnormen van Amazon én op de verwachtingen van de talloze kopers op Amazon.

De voordelen van FBA en verzenden vanuit een Amazon fulfillment center

Een groot voordeel voor FBA-verkopers is tijdwinst en vaak ook kostenbesparing. Je hebt geen eigen magazijn of logistiek personeel nodig, terwijl je klanten toch een snelle levering kunt bieden. Door gebruik te maken van Fulfillment By Amazon, hoef je je niet na te denken over hoe je zelf een logistiek proces inricht. Een ander voordeel is de razend snelle levering vanuit het Amazon fulfillment center. Wel ben je er als verkoper verantwoordelijk voor dat je voldoende producten op voorraad hebt in het Amazon distributiecentra van waaruit verzonden wordt.

De invloed van FBA op je Amazon ranking

FBA is niet alleen een handige logistieke service met de garantie dat je producten snel bij de koper zijn. FBA-producten worden door het A9-algoritme van Amazon herkent en krijgen een betere positie in de zoekresultaten. Ook hebben FBA-producten meer kans op het winnen van de buy-box.

Wil je alle voor- en nadelen van FBA en verzenden via Amazon fulfillment center goed kunnen afwegen? Plan dan een sparringsessie in met een van onze Amazon-experts. Wij helpen (aspirant) Amazon-verkopers in elke fase van hun Amazon-ondernemerschap.

Waarom kiezen voor FBA en verzenden vanuit een Amazon Fulfillment Center?

Er zijn veel goede redenen om te kiezen voor FBA en verzenden vanuit een Amazon fulfillment center. Zowel logistiek gezien als gezien vanuit je Amazon-verkoopstrategie. Je kunt het hele Amazon-systeem zien als een gesloten cirkel: Amazon kijkt voor een hoge ranking niet alleen naar de prijs en de kwaliteit van je product, maar ook naar klantbeoordelingen en de snelheid van levering. Met FBA vanuit een Amazon fulfillment Center is een snelle levering gewaarborgd.

Goederen naar een Amazon fulfillment locatie verzenden

Wanneer je werkt met het Fulfillment by Amazon (FBA) programma, dan stuur je een voorraad goederen rechtstreeks naar een of meerdere Amazon fulfillment center in het land waar je verkoopt. Amazon heeft Europese logistieke centra in de UK, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Polen. Het Amazon-systeem geeft aan waar je jouw producten heen kunt sturen. Het kan zijn dat het gaat om meer dan één Amazon distributiecentrum omdat Amazon snelle levertijden wil kunnen garanderen. Tenslotte is een snelle levering een belangrijke reden waarom consumenten kiezen voor Amazon Prime.

Amazon Ambities

Richtlijnen en tracking

Nadat Amazon jouw producten heeft ontvangen, kun je deze volgen via het trackingsysteem. Wanneer klanten jouw producten kopen, selecteert, verpakt en verzendt Amazon deze goederen rechtstreeks vanuit het Amazon fulfillment centrum naar jouw klanten.

Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om het goederentransport naar een logistiek Amazon-centra te regelen. Dit doe je volgens de voorwaarden en verpakkingsrichtlijnen van Amazon. Dit betekent o.a. dat elk artikel een eigen product-ID dient te hebben en elke verzendeenheid een streepjescode of een label. Je dient voor verzending naar een Amazon fulfillment centra gebruik te maken van een geautomatiseerd logistiek systeem. Zelfs al woon je om de hoek: het is niet mogelijk om zelf je producten bij een Amazon logistiek centra af te geven.

Amazon FBA-kosten

De logistieke voordelen liggen voor de hand: met FBA is het eenvoudiger om te kunnen verkopen naar klanten binnen heel Europa, zonder dat jouw klanten lang op een levering hoeven te wachten. Amazon regelt vanuit hun distributiecentra de verwerking, het verpakken en het verzenden. Dit bespaart jou als Amazon-verkoper opslagruimte en tijd en het zorgt voor tevreden klanten.

Producten die via de FBA-service worden aangeboden, worden verzonden met Amazon Prime-verzending. Dit wil zeggen dat jouw klant geen verzendkosten betaalt. Voor verkoper is FBA niet gratis. De Amazon FBA-kosten bestaan uit opslagkosten, verzendkosten en incidentiele kosten. De kosten voor opslag- en verzending zijn niet voor iedereen gelijk. Ze zijn afhankelijk van het type product, de afmeting en het gewicht.

Alles uit Amazon halen samen met Intergeuz

Heb je ondersteuning en inzichten nodig die jouw Amazon-succes krachtig en positief beïnvloeden?

Intergeuz maakt van Amazon-verkopers succesvolle Amazon-verkopers. Vraag ons vrijblijvend wat we kunnen doen om jouw Amazon-succesformule stevig uit te rollen.

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe verkoop je meer op Amazon?

  Om meer te verkopen op Amazon is het belangrijk dat je precies weet hoe Amazon werkt. Bij Amazon draait alles om de klantbeleving en om klanttevredenheid. Bij Amazon zijn de volgende onderdelen belangrijk: een perfecte productomschrijving zodat klanten snel precies vinden wat ze zoeken; een goede verkoopprijs; een snelle levering en eerlijke reviews die getuigen dat het product goed en de verkoper betrouwbaar is. Alle informatie hierover, plus elke zoekopdracht die Amazon ontvangt, wordt verwerkt via het Amazon A9-algoritme.

  Aan de hand van relevantiefactoren worden producten en aanbieders continu geherwaardeerd en opnieuw gerangschikt. Hierdoor is het belangrijk om bij de start van verkopen op Amazon aan alle eisen van Amazon te voldoen, maar ook nadat je bent begonnen met verkopen. Samengevat, om meer te verkopen op Amazon is het:

  a) Belangrijk om precies te weten hoe het algoritme werkt.
  b) Je altijd aan alle regels van het algoritme te houden.
  c) Kopers een goede prijs te bieden (lees: de goedkoopste te zijn).
  d) Snel te leveren.
  e) Goede betrouwbare reviews te vergaren.
  f) Te blijven monitoren en optimaliseren.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is Helium 10?

  Helium 10 is de meest geavanceerde alles-in-éénsoftware voor Amazon-verkopers. Het bestaat uit meerdere tools en functies, meer dan 20, die Amazon-verkopers helpen bij het vergroten van hun verkoopsucces. Helium 10 biedt alle benodigde tools voor een goede positionering, winstgevende marketing en diepgaande analyse. Het maakt niet uit of je Amazon FBA-, Amazon MBA- of Amazon KDP-verkoper bent.

  Helium 10 is data-gedreven, uitgebreid en geeft toegang tot de meest actuele Amazon-gegevens uit de Amazon API. De Amazon-software geeft inzicht in o.a. het valideren van productconcepten en zoekwoorden, het verbeteren van lijsten en het beheren van advertenties.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe werkt exporteren via Amazon?

  Verkopen over de grens via Amazon wordt met FBA (Fulfillment by Amazon) makkelijk gemaakt. De optie voor EU-verkoop is aan te geven via Seller Central of door aanmelding bij Amazon PAN European. Je werkt vervolgens via het Fulfillment Network (EFN) of ‘Pan-Europese FBA’. De goederen die je via Amazon in het buitenland wilt verkopen, worden opgeslagen in een lokaal Amazon-magazijn. Als verkoper dien je er zelf voor te zorgen, inclusief de administratieve afhandeling, dat de goederen daar geleverd worden.

  Dit is natuurlijk niet het hele werk. Eventuele Nederlandse productpagina’s moeten goed worden vertaald. Slechte vertalingen zijn voor Amazon een absolute no-go. Net als verkopen binnen Nederland, regelt Amazon via FBA ook bij verkopen in het buitenland de opslag, verzending, het verwerken van retouren en de klantenservice en rekent het hiervoor kosten.

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

Intergeuz overleggen

Nummer 1 op Amazon

Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

Neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.