Helium 10, de database voor jouw Amazon succes

Helium 10 is een FBA-softwaretool voor het maken van analyses en optimalisaties. Succesvol verkopen op Amazon? Intergeuz en Amazon-data helpen daarbij. 

Helium 10, de software oplossing voor Amazon

‘Helium 10’, als Amazon-verkoper heb je deze naam waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen. De naam staat voor een uitgebreide softwareoplossing vol Amazon-data. Bij Intergeuz werken we met deze software. Het is een van onze strategieën die ervoor zorgt dat Amazon-verkopers succesvolle Amazon-verkopers worden.

Bouwen op data

Bij het succesvol lanceren en verkopen van een product op Amazon hoort het maken van verschillende keuzes. Je kunt de juiste keuzes het beste maken wanneer je begrijpt hoe Amazon werkt. Inzicht in Amazon-data helpt hierbij. Een succesvolle Amazon-verkoper worden en blijven heeft alles te maken met het analyseren van gegevens. Anders dan bij fysieke verkopen in allerlei winkels, door verschillende verkopers, maakt Amazon-data het mogelijk om precies te weten wat de concurrentie doet. Door data te analyseren zien we waar kansen liggen. Daarmee vergroten we jouw kansen om het beter te doen dan andere Amazon-verkopers.

De invloed van FBA op je Amazon ranking

FBA is niet alleen een handige logistieke service met de garantie dat je producten snel bij de koper zijn. FBA-producten worden door het A9-algoritme van Amazon herkent en krijgen een betere positie in de zoekresultaten. Ook hebben FBA-producten meer kans op het winnen van de buy-box.

“E-commerce, met Amazon als leider, is altijd in beweging. Helium 10 is een krachtige database-tool om die beweging op tal van gebieden te monitoren en te analyseren. Vervolgens gaan we met deze real-time informatie aan de slag om jouw e-commerce succes op Amazon te boosten of te continueren.”

Waarom zijn data-analyses met Helium 10 belangrijk?

Marktanalyse is belangrijk voor Amazon-verkopers. Het maakt het verschil tussen succesvol zijn of teleurgesteld worden. Als Amazon-verkoper krijg je te maken met veel dingen waar je aan moet denken. Gaat hierin iets fout, dan is dit van invloed zijn op de ranking, de verkopen, het verliezen van de ‘Buy Box’ en zelfs je accountstatus. Wanneer je samenwerkt met Intergeuz hoe je je hierover geen zorgen te maken. We zorgen voor een optimaal beheer. Daarbij is het goed om te weten dat we voor het behalen van jouw Amazon-succes o.a. de alles-in-één softwareoplossing Helium 10 gebruiken. Dit data-analyseprogramma heeft veel verschillende tool voor het verzamelen van alle belangrijke gegevens. Op basis van de gegevens kan een succesvolle Amazon-verkoopstrategie worden uitgezet en beheerd.

Wat kunnen we voor je bereiken met de Helium 10 tool?

E-commerce gaat samen met het verzamelen van data. Via Helium 10 krijgen we inzicht in Amazon-data. Praktische tools voor elk relevant gebied, zoals zoeken naar producten, keywords en analyses voor listing optimalisatie, helpen bij het maken van de juiste keuzes. Inzicht in deze enorme hoeveelheid verzamelde gegevens, maakt het mogelijk om de omzet van concurrenten in te schatten of de gemiddelde verkoopprijs van een product te achterhalen. Dit geeft een beeld over de vraag naar producten en de slaagkans op succesvol verkopen. 

Wat kunnen we exact doen met de Helium 10 tool?

Bekijk onderstaande mogelijkheden en je begrijpt hoe we met behulp van deze uitgebreide tool slagvaardig kunnen bouwen aan jouw e-commercesucces op Amazon.
 

 • Productonderzoek
 • Voorraadanalyse
 • Analyse van concurrentievermogen en potentieel verkoopvolume van een niche
 • Productreview filteren en analyseren
 • Product- en populariteitsanalyse van trend- en seizoensgebonden producten
 • Winstcalculator voor een rendabele kosten-winst berekening
 • Product List Optimizer
 • Uitgebreide zoekwoordentools
 • Bescherming van kopiëren van productvermeldingen door anderen
 • Amazon Ambities

  Heb je aan alleen helium 10 genoeg voor succes op Amazon?

  Nee, zeker niet. Menselijke knowhow en de inzet van Amazon-experts blijft belangrijk om de resultaten uit analyses op de juiste, meest renderende wijze toe te passen.

  Samengevat

  Helium 10 is een FBA-softwaretool voor het maken van analyses en optimalisaties. Het geeft gegevens waarop je kunt beslissen of het raadzaam is een bepaald product op de Amazon markplaats te zetten of niet. Zeker voor nieuwkomer op Amazon is dit belangrijk. Want er is al veel. Met de inzet van data helpen wij (aspirant) Amazon-verkopers bij de ontwikkeling van een werkende Amazon-strategie.

  Met een almaar groeiend Amazon wordt het steeds belangrijker om geen producten in de markt te zetten, maar jezelf als merk. Verkopen op Amazon gaat over ook over nadenken over verkoopsucces op de lange termijn.

  Wil je (door)starten met succesvol verkopen op Amazon, dan helpt Intergeuz je verder. Voor elke Amazonverkoper is het belangrijk om vanaf de start de juiste stappen te zetten. De eerste stap begint met het zoeken naar producten. Gevolgd door vele vervolgstappen om succes op de lange termijn zeker te stellen. Intergeuz én data helpen daarbij!

  Mensen vragen ook

  • image/svg+xmlimage/svg+xml
   Hoe werkt Amazon dropshipping?

   Dropshipping is een e-commerce businessmodel waarbij verkopers geen eigen producten op voorraad hebben. De producten worden vanuit een groothandel of fabrikant rechtstreeks naar de klant verzonden.

   Als verkoper is het aan jou vooral de taak om de producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Bij een verkoop wordt de order rechtstreeks doorgegeven aan de betreffende dropshipping-partner, die voor de verzending zorgt.

  • image/svg+xmlimage/svg+xml
   Hoe verkoop ik mijn producten op Amazon?

   Als export Amazon-verkoper naar bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Frankrijk maak je een Amazon-verkoopaccount aan om je producten te registreren. Dit moet zorgvuldig gedaan worden volgens alle regels die Amazon stelt, zodat Amazon de registratie accepteert. De productpresentatie voor het exportland dient zo uitgebreid mogelijk te zijn, inclusief goede productfoto’s. Het is alleen toegestaan om productpagina’s aan te bieden in de spreektaal van het betreffende exportland. Voor publicatie van de pagina verzend je een redelijke voorraad van de te verkopen producten naar een lokaal Amazon-magazijn. Amazon heeft hier verpakkingen en registratieregels voor waar je aan dient te voldoen.

   Ook voor een goed verloop van alle juridische en logistieke afhandelingen dien je zelf te zorgen. Dit omvat onder andere de douaneregels en voorschriften van zowel het land van waaruit je exporteert als het land waarnaar je exporteert. Elk land heeft zijn eigen belastingstelsel en tarieven, dus zorg ervoor dat je de vereiste belastingen en heffingen correct toepast en betaalt. Door je aan te melden bij Amazon FBA, neem Amazon de opslag, verzending, klantenservice en eventuele retourenafhandeling binnen het exportland van je over. Hier betaal je uiteraard kosten voor, maar de voordelen zijn groter. Via FBA biedt Amazon wereldwijde logistieke ondersteuning en voordelen zoals een snelle verzending via Amazon Prime.

   Loop je tegen complicaties aan bij het verkopen van producten op Amazon in het buitenland? Intergeuz helpt je hierbij graag! We helpen je bij vrijwel elk te nemen stap, van aspirant Amazon-verkoper tot succesvol Amazon-verkoper.

  • image/svg+xmlimage/svg+xml
   Hoe kan je snel verkopen via Amazon?

   Om snel te verkopen via Amazon, gelden een aantal regels. In de eerste plaats dient het product kans van slagen te hebben. Soms kan het nodig zijn om hiervoor op zoek te gaan naar een niche waarbinnen het product een hoge(re) slagingskans heeft. Bij Intergeuz gebruiken we hiervoor speciale Amazon-analyse-software. Vervolgens is het belangrijk dat je alle voorgeschreven stappen door Amazon correct uitvoert. Dit betekent onder andere dat productvermeldingen SEO geoptimaliseerd zijn voor het Amazon-algoritme. Een marktonderzoek van vergelijkbare producten zorgt ervoor dat je een concurrerende prijsstrategie kunt hanteren. Door concurrerende prijzen te bieden, vergroot je de kans op een hogere ranking en daarmee de kans op snelle verkopen. Om sneller te verkopen op Amazon kun je gebruikmaken van Amazon’s advertentieplatform om sponsored product ads in te zetten.

   Het verkrijgen van positieve recensies spelen ook een belangrijke rol, omdat deze worden meegenomen in het Amazon Algoritme voor productranking. Het is daarom een goede strategie om klanten actief om een recensie te vragen en om te reageren op eventuele negatieve feedback om te werken aan klanttevredenheid. Gebruikmaken van Fulfillment by Amazon (FBA) helpt ook bij een snellere verkoop op Amazon. Via FBA worden producten snel geleverd. Kopers hechten hier veel waarde aan. Voor een snelle levering is het belangrijk dat je voorraad in het Amazon-magazijn op peil is. Tenslotte kun je jouw producten ook buiten Amazon promoten. Maak gebruik van social media, e-mailmarketing en andere kanalen om je producten te promoten en potentiële klanten naar je Amazon-verkooppagina te leiden.

   Samengevat:

   • Verkoop binnen de juiste niche
   • Optimaliseer je productvermeldingen 
   • Hanteer concurrerende prijzen
   • Maak gebruik van Fulfillment by Amazon (FBA)
   • Maak gebruik van sponsored product ads
   • Biedt een goede klantervaring en verzamel positieve productrecensies
   • Promoot je producten ook buiten Amazon
   • Zorg voor voldoende voorraad in het Amazon-magazijn

  Meer weten over Amazon?

  Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

  We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om omzetstijging te behalen via Amazon.

  Intergeuz overleggen

  Amazon verkoper worden

  Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

  Intergeuz overleggen

  Nummer 1 op Amazon

  Intergeuz helpt startende en bestaande Amazon-verkopers om hun producten op de eerste pagina van Amazon te krijgen.

  Neem contact op met Intergeuz

  Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.