Verkopen op Amazon Duitsland

Zo verover je de Duitse markt via Amazon.

Starten met verkopen op Amazon Duitsland

Verkopen op Amazon Duitsland is verkopen op Duitslands grootste online markplaats. Amazon is al sinds 1998 actief in Duitsland. In Nederland is dat sinds 2020. Deze voorsprong van bijna een kwart eeuw is van grote invloed. Duitse kopers zijn namelijk al veel langer bekend met Amazon en hebben een groot vertrouwen in het platform. Ook voor Nederlandse Amazonverkopers betekent dit, dat de Duitse consument via Amazon goed bereikbaar is.

Hoe werkt verkopen via Amazon.de? 

Amazon.de heeft een enorm potentieel. Wanneer je al Amazonverkoper bent in Nederland, ben je ook bekend met de meest belangrijke criteria om succesvol te verkopen op Amazon. In hoofdlijnen zijn dit: zorgen voor een goede verkoopprijs, een snelle levertijd en het zien te verkrijgen van goede recensies. Dit alles start met een goed geoptimaliseerde productpagina en op elk gebied waarmaken wat je de klant belooft. Wel verschilt de Duitse wet- en regelgeving op sommige punten van de Nederlandse. Bijvoorbeeld op het gebied van BTW.

Intergeuz helpt bij verkopen in Duitsland

Bij Intergeuz helpen we in Nederland gevestigde ondernemers die willen verkopen op Amazon.de met een uitgebreid dienstenpakket:

 • Inzicht wet- en regelgeving verkopen op Amazon Duitsland
 • Optimalisatie van Duitse productpagina’s in woord en beeld
 • SEO-optimalisatie voor een goede positionering
 • Adverteren op Amazon (SEA)
 • Het vinden van nieuwe niches en verkoopmogelijkheden
 • Realisatie ‘Prime-’ of ‘Brand Status’ voor je Duitse Amazon-account
 • Real time inzichten uit de Amazon-database
 • Monitoring & optimalisatie

Hoe groot is Amazon in Duitsland? 

Op 15 oktober 1998 ging Amazon.de voor het eerst live in Duitsland, toen nog uitsluitend met de verkoop van boeken. Inmiddels is Duitsland na de VS Amazon ’s meest belangrijke afzetgebied. In 2021 was verkopen op Amazon Duitsland goed voor 32,9 miljard omzet tegen 62 miljard in de VS. (Bron: Amazon). Het aantal Duitse Amazonmagazijnen is sinds de start van Amazon.de uitgebreid van 17 stuks op 16 locaties naar 25 stuks, verspreidt door het hele land. Amazon.de heeft ongeveer 44 miljoen mensen die regelmatig bij Amazon bestellen. 63% daarvan zijn Prime-klanten. 

Het potentieel van verkopen op Amazon Duitsland

Het potentieel van Amazon.de is enorm groot. Uiteraard ook omdat Duitsland een groter land is dan Nederland en meer inwoners heeft. Het grote voordeel in verkoopmogelijkheden is echter de voorsprong in bekendheid. Amazon is in Duitsland een gevestigde naam. Inmiddels kopen al meerdere generaties bij Amazon.de. Naast dat er meer kopers op Amazon.de actief zijn dan op Amazon.nl, zijn er ook meer Amazonverkopers. Verkopen op Amazon Duitsland trekt zo’n 64.000 geregistreerde verkopers aan. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn. Met een goede Amazon-strategie, liggen er volop mogelijkheden op snel succesvol te verkopen op Amazon.de

De beste verkoopstrategie voor Amazon.de vanuit Nederland

Het is uiteraard mogelijk om vanuit Nederland goederen te verkopen in Duitsland. Dit kan als Amazonverkoper met Fulfillment by Amazon (FBA) en met Fulfillment by Merchant (FBM). Via FBM gaat elke verkoop opnieuw samen met regels rondom verzending naar het buitenland. Rechtstreeks verkopen op Amazon Duitsland via FMA biedt hierin een oplossing. Je verstuurt hiervoor meerdere goederen ineens naar een Duits Amazonmagazijn. Vandaaruit kunnen de goederen snel en ongecompliceerd naar de klant verzonden worden.

Wat zijn de regels voor Nederlandse Amazonverkopers op Amazon.de?

De regels voor verkopen op Amazon Duitsland komen overeen met de regels zoals die gelden voor verkopen op Amazon.nl. Voor verzending naar het Amazonmagazijn gelden exportregels. In sommige regio’s is Amazon voor levering in Duitsland afhankelijk van centra in Polen of Tsjechië. Het inschakelen hiervan neemt andere BTW-regelgeving met zich mee. Laat dit vooraf goed uitzoeken. Of werk samen met Amazon-experts die dit voor je kunnen regelen, want voor een goede BTW-afhandeling ben je als verkoper zelf verantwoordelijk. Ook is het belangrijk om handleidingen, ingrediëntenlijsten of gebruiksaanwijzingen van een product in het Duits toe te voegen. Dit is wettelijk verplicht. Uiteraard dient ook de productpagina op Amazon.de volledig in het Duits te zijn.

 

Conclusie

Via Amazon FBA (Fulfillment By Amazon) zijn tegen een relatief geringe vergoeding de opslag in Duitse Amazonmagazijnen, beheer, verzending en de klantenservice geregeld. Bijkomend voordeel is dat FBA-producten automatisch Amazon Prime en Buy Box priority hebben. Als verkoper dien je zelf zorg te dragen voor verzending naar een of meerdere Duitse Amazonmagazijnen. Vanaf daar gelden er voor verzending binnen Duitsland geen invoerrechten meer. Wel heeft Duitsland een ander BTW-tarief. Handleidingen, gebruiksaanwijzingen en uiteraard de productpagina dienen in het Duits te zijn. Net als verkopen op Amazon.nl vraagt ook starten met verkopen op Amazon Duitsland om een goede voorbereiding en een strakke marketingplanning om jezelf te onderscheiden. Daar staat tegenover dat de Duitse markt een groot potentieel heeft en Amazon al bijna 25 jaar actief in Duitsland. Voor de meeste Duitse consumenten is Amazon de 1e keuze bij het doen van onlineaankopen.

Starten met verkopen op Amazon.de? Intergeuz ontwikkelt voor (aspirant) werkende Amazon-strategieën. De eerste stap is een vrijblijvende afspraak met een van onze Amazon-experts.

Mensen vragen ook

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoeveel bezoekers heeft Amazon per dag?

  Dagelijks wordt Amazon door ruim 300 miljoen bezoekers bezocht. Daarmee is Amazon verreweg de grootste marktplaats.

  Wil je meer weten over het verkopen op Amazon? Bekijk dan onze pagina: ‘Verkopen op Amazon‘. Hier leggen we je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe werkt Amazon dropshipping?

  Dropshipping is een e-commerce businessmodel waarbij verkopers geen eigen producten op voorraad hebben. De producten worden vanuit een groothandel of fabrikant rechtstreeks naar de klant verzonden.

  Als verkoper is het aan jou vooral de taak om de producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Bij een verkoop wordt de order rechtstreeks doorgegeven aan de betreffende dropshipping-partner, die voor de verzending zorgt.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kun je verkopen op Amazon zonder KVK registratie?

  Nee. Amazon is een internationale marktplaats voor professionele e-commerce. Dit betekent dat je als Amazon-verkoper bij het aanmaken van een Amazon-verkoopaccount een inschrijving van de Kamer van Koophandel (KvK) moet kunnen overleggen. Je kunt om Amazon verkopen als eenmanszaak, VOF of BV. Daarnaast moet je jouw bedrijf aanmelden bij de Belastingdienst voor het verkrijgen van een BTW-nummer.

  Naast een KvK-registratie heb je namelijk ook een BTW-nummer nodig om een account binnen Amazon Seller Central aan te maken. Ook heb je geldige EAN-codes (Europees Artikel Nummer) nodig voor de producten die je gaat verkopen. Daaraan kan Amazon zien van wie je producten afneemt en of dit bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichtingen. 

Meer weten over Amazon?

Dit wil je weten over verkopen op Amazon!

We leggen je uit hoe ook jij aan de slag kunt als Amazon-verkoper en wat je moet doen om internationaal omzetstijging te behalen via Amazon.

Intergeuz overleggen

Amazon verkoper worden

Een Amazon verkoper worden met een product op de eerste pagina? Start met succesvol verkopen op Europa’s grootste marktplaats.

 

Intergeuz overleggen

Intergeuz Amazon Specialist

De Amazon specialist die doorpakt! Boek je geen vooruitgang op Amazon? Wil je starten als Amazon verkoper? Vraag bij ons een offerte aan.

Wil jij bovenaan op Amazon, neem contact op met Intergeuz

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Privacy Policy en Terms of Service van Google zijn hierop van toepassing.