Over verkopen op Amazon

6 tips over hoe je jouw product bovenaan de eerste pagina van Amazon kan krijgen.

Amazon maakt gebruik van geavanceerde algoritmen die de kans op commercieel succes voor Amazon maximaliseren. Amazon selecteert via die algoritmen de producten die zich het beste presenteren en die dus de grootste kans op omzet hebben. Daarbij wordt gelet op merknaam, prijs, presentatie, fotografie en uitlichting, omschrijving, zoekwoorden, beschikbaarheid, garantie reviews etc etc. Uiteindelijk wordt elk product continu beoordeeld op sales performance en leveringsperformance.

Hoe plaats je een product op Amazon?

De keuze van een bedrijf om op Amazon te gaan verkopen lijkt logisch. Velen proberen het ook maar komen van een koude Kermis thuis als ze merken hoe moeilijk het is in de praktijk en zien dan hun actie mislukken.

Wat zijn de voordelen om op Amazon te gaan verkopen in vergelijking met het openen van een eigen vestiging in het buitenland of het aanstellen van een lokale dealer.

Succesvol verkopen op Amazon?

Ervaar jij problemen met Amazon of weet jij niet waar je moet beginnen om jouw product op Amazon te krijgen, laat staan succesvol te verkopen?

Een van onze relaties merkte op:

Als je op de Albert Cuyp een product verkoopt, pakt de klant het netjes van je aan.

Als je op Amazon een product verkoopt mag je blij zijn als je arm er niet vanaf wordt gerukt……